Hakkâri'nin 3'üncü Milletvekili Nihat Akdoğan da Tutuklandı: Sayı 10'a Çıktı

Hakkında gözaltı kararı olan HDP milletvekillerinden Nihat Akdoğan Hakkâri'de gözaltına alınarak tutuklandı. Böylece Hakkâri'nin milletvekili de tutuklanmış oldu. 

Geçtiğimiz Cuma günü 15 HDP'li milletvekili hakkında gözaltı çıkarılmış, aralarında Eş Genel Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da olduğu 12'si gözaltına alınmıştı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan üç milletvekilinden ikisi, Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız yurt dışında olduğu için gözaltına alınamamıştı.

İçişleri Bakanlığı, Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin ise devam ettiğini açıklamıştı.

Kurtulmuş: Firari milletvekili sayısı 2'ye düştü

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Nihat Akdoğan'ın Hakkari girişinde polisler tarafından gözaltına alındığını açıkladı ve  'firari milletvekili sayısı böylece 2'ye düşmüş oldu' dedi. 

Aktarılan bilgiye göre Akdoğan, Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'nda gözaltına alındı. Akdoğan, polisler tarafından Hakkari Adliyesi'ne götürüldü.

Tutuklanma istemiyle Hakkari Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Akdoğan'ın akşam saatlerinde tutuklandığı öğrenildi.

Eş Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Dâhil 9 HDP'li Vekil Tutuklandı

Geçen Cuma gecesi gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer eş başkan Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu HDP'lilerden 9'u tutuklanmış, 3'ü serbest bırakılmıştı.

Hakkâri'nin tutuklanmayan vekili kalmadı

Son seçimlerde Hakkâri Meclis'e 3 milletvekili göndermişti. 3'ü de HDP'den olan bu milletvekillerinden 2'si Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, daha önce tutuklanmıştı.

AA ve AJT

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
08.11.2016

Alın kardeşim hepsini alın. Elleriniz dert görmesin. Demokrasi yaygarası yapanlara soruyorum. Demokrasi siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın elinde olması değil midir? Halk bunları artık mecliste görmek istemiyor. İsterseniz "bunlar idam edilsin mi?" diye bir referandum yapalım sonuç ne oluyor görürsünüz. Az bile yapılıyor alanların elleri dert görmesin

08.11.2016

Adam seçilmiş nasıl görmek istemiyor adamı seçmişler seçimlerde halk seçmiş.daha saçma bir laf olamaz.

07.11.2016

haber sanki masumlarmışta polis öylesine gözaltına almış hakim öylesine tutuklamış gibi verilmiş. bombalı saldırıda şehit olan sivil/askerin kanı bu galerideki haberi paylaşan kişi ve kişilerin ellerine de bulaştı. Türkiye düşmanı birini alsan getirsen şu galerideki haberi yap desen bundan daha karalayıcı yapamaz.

08.11.2016

Hdp'ye yapılan operasyonların Cumhurbaşkanı-Bahçeli görüşmesinin bir sonucu olduğunu sağır sultan bile duydu. Karşılıklı anlaşıldı.Başkanlık sistemine evet demek için şartıydı bu Devlet Bahceli'nin. Başkanlık olayına hala sonuna kadar karşıyım ama kravat takıp insan kılığına girmiş bu teröristlerin tutuklanması bunun pozitif yönü olarak görülebilir.Sırtlarını içeride kime dayarlarsa dayasınlar artık terörist bozuntuları.Demokrasiye saldırı diyen,6 milyon kişinin milli iradesine saygısızlık ve saldırı diyen ve bunu derken kendine sosyalist,solcu diyerek propaganda yapan teröristler de can sıkıyor ama yine de güzel haberler alıyoruz bu teröristlere artık dokunulduğu için.Solculuk ya da sosyalistligin bu propagandacı bölücülerin düşünceleriyle de alakası yoktur zaten.

08.11.2016

Bahçeli demedi mi eğer referandum için mecliste evet dersek referandumda da evet oyu vereceğiz diye Ben mi yanlış hatırlıyorum?

TÜM YORUMLARI OKU (18)