Alphabet'in hisseleri, son çeyrek kârının beklentilerin üzerinde olduğunu açıklamasının ardından, borsa kapanışından sonra yapılan işlemlerde yüzde 9 değer kazandı.
Salı günü borsaların açılmasıyla Alphabet'in piyasa değerinin 568 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.
Apple'ın ise piyasa değeri ise 535 milyar dolar.
Alphabet'in 2015'in son çeyreğindeki net geliri 4.9 milyar dolar (14.35 milyar TL).
Geçen Ağustos'ta Google'ın yeniden yapılanması sürecinde oluşturulan Alphabet, Google arama motorundan video paylaşım sitesi YouTube'a ve Android iletişim sistemine kadar şirketin tüm birimlerini bünyesinde barındırıyor.
Finansal sonuçların açıklandığı akşam şirketin CEO'su Sundar Pichai , Gmail'in 1 milyar aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu.
Gmail , Google'ın milyar aktif kullanıcıya sahip yedinci servisi oldu. Google'ın ayrıca Search, Chrome, Android, Google Play, Maps ve YouTube servisleri de milyar aktif kullanıcı rakamlarına sahipler.
Pichai'nin Gmail hakkındaki bir diğer önemli açıklaması ise servise gelecek olan 'akıllı cevap' özelliği. Belirtilene göre akıllı cevap özelliği mobil uygulamadan gönderilen kısa e-postaların yüzde 10'unu üretebiliyor.
Google, çevre dostu enerji üretiminden sağlık ile teknolojinin buluştuğu medikal cihazlara kadar çok geniş bir alanda arge çalışmaları yürütüyor. Telefon ve saatlerdeki nabız, adım sayarlar, parmak izi işin görünen yüzü. Yapay zeka çalışmaları tam gaz ilerliyor. Mesela sürücüsüz otomobil. Pek çok veri merkezi masrafsız elektrik üreterek çalışıyor. Mobilde başarısı ortada. Chromebooklar daha yayılmasa da oyun/tasarım dışındaki her kesime hitap ediyor. Kısacası, sevsek de sevmesek de google ekibi bütün hayatımızı çepeçevre sarmış durumda. Yakında bedenimizi ve sonra beynimizi saracak. İşin kötü yanı, bunu yapmaları için onlara para ödeyeceğiz.
google siralamada ilk 3de bile degilken zamaninda dillendirilmis bir iddia vardi. googlein dunyanin ilk trilyon dolarlik sirketi olacagi yonunde. yeni adiyla alphabet bu yolda hizla ilerliyor. keza gelirlerinin buyuk kismini uzun vadede teknolojinin patlama yapacagi yerlere argeye harciyorlar. simdiye kadar hep uzun vadeye yatirim ve plan yaptiklari icin bu kadar basarili oldular. microsoft gibi o gun kazanacaklari karin hesabina bakmadan, gelir elde etmedikleri alanlarda bile buyuk yatirimlar yaptirlar, bedava hizmetler sundular. bu uzun vadede girdikleri hemen hemen tum alanlari domine etmelerini sagladi. bende ayni gorusteyim. buyuk ihtimal ilk trilyon dolarlik sirket olacaklar.
holding gibi bişey herhalde bu zımbırtı