Fırat Üniversitesi'nde Geliştirilen Akıllı Robot Balık

Fırat Üniversitesi'nde gerçek bir balığın sinir sistemi ve tuna balığı model alınarak akıllı robot balık üretildi. 3 boyutlu yazıcıyla üretilen balık 3 boyutlu hareket kabiliyetine sahip.

Araştırma ve askeri amaçlı kullanılabilecek olan robot balık, gerçek bir balık gibi engellerden sakınarak hareket edebiliyor.

Video:

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR

biri şunlara spacex adlı bir firmanın marsa roket gönderdiğini söylesin lütfen

14.02.2018

Hayatta şimdiye kadar ne ürettin de insanları küçümsüyosun amk...

Pasif Kullanıcı
14.02.2018

Robot balığı anladım da akıllısı nerede? He havuzun çeperine çarpmaması diyorsanız onu Eminönü alt geçitte de bulabilirsiniz, tepsinin kenarlarına çarpmayan köpekçiklerden. Tamam emek vardır orasına sonsuz saygı ama, amaç yok, kullanım önerisi yok, bide böbür böbür geliştirilen yazmışlar. Eee hmmm üniversitemizde geliştirilen balık robot dünyada çığır açarak duvarlara çarpmadan yüzmeyi başardı. Aferin.

14.02.2018

Zaten askeri alanda kullanılabilmesi için belirtilen rotada gitmesi ve önüne engel çıktığında da o rotayı tekrar çizmesi gerekir. Büyük ihtimalle de böyle bir algoritması var.

15.02.2018

Üniversite Ödevinden ileri bir durum değil. Olayı ilginç kılan Haber başlıkları. Araştırma ve askeri amaçlı kullanılabilecek. Araştırma diyorsanız Kaptan Kusto ve ekibinin belgesellerini izleyin 1960 lardan 2000 lere kadar yaptığı çalışmalarda kullandığı ekipmanlar gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (10)