Eşcinsel Olduğunu Söylediği İçin Daha 9 Yaşında Önyargı ve Zorbalıkların Kurbanı Olan Jamel Myles

Küçük bir çocuğun hayatı, okul arkadaşlarının önyargı ve zorbalıklarına maruz kaldığı için daha başlamadan bitiverdi. Denver, Colorado’da yaşayan ilkokul öğrencisi Jamel Myles, arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıkladıktan kısa bir süre sonra intihar etti.

Jamel Myles, Colorado’da yaşayan ve sevgi dolu bir aileye sahip 9 yaşında bir çocuktu. Henüz 4. sınıfa gidiyordu ve yaz tatilinde kendisiyle ilgili bir gerçeği fark etmişti: Jamel bir eşcinseldi...

Ailesinin buna nasıl tepki vereceğini bilemiyordu, belki de ona kızacaklardı. Yine de Jamel cesaretini toplayıp annesine eşcinsel olduğunu söyledi. Annesi ilk başta onun şaka yaptığını zannetti, ancak Jamel çok ciddiydi. Jamel’in korku dolu yüzüne bakan annesi Leia, oğluna onu ne olursa olsun çok sevdiğini ve hep seveceğini söyledi.

Jamel’in korkuları bir anda kaybolmuştu, çünkü ailesi onu sevgiyle kucaklamış ve olduğu gibi kabul etmişti. Jamel de olduğu kişiyle gurur duyuyordu zaten!

Tek yapması gereken bunu arkadaşlarıyla da paylaşmaktı, onlar da mutlaka ailesi gibi yapacak ve aynı saygıyı göstereceklerdi. Jamel, annesine arkadaşları ile konuşmak istediğini söyledi. Bir isteği daha vardı, Jamel bir kız çocuğu gibi giyinmek istiyordu. Annesi ona bir erkek çocuğu olduğu için erkek kıyafetleri alıyordu ama Jamel şirin elbiseleri olsun istiyordu. Annesi onun bu isteğine de karşı çıkmadı...

Okulun ilk günü arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıklayan Jamel, beklediği olumlu tepkiyi alamadı. Arkadaşları ona "Kendini öldür daha iyi!" diyor ve Jamel'e zorbalık ediyorlardı.

Kalbi kırılan Jamel, yaşadıklarını ablasına anlatmış ve ne kadar üzüldüğünü söylemişti. Jamel, arkadaşlarının onu anlayacağını düşünmüştü ama işler onun umduğu gibi gitmemişti. Jamel git gide kendini daha kötü hissetmeye başladı. Belki de ailesi dışında onu kimse kabul etmeyecek ve bir daha hiç arkadaşı olmayacaktı.

Umutsuzluğa kapılan Jamel, okulun başlamasından dört gün sonra canına kıydı. Annesi, eve geldiğinde Jamel'in cansız bedenini buldu.

Leia Pierce, oğlunun okulda karşılaştığı zorbalıkları ve yaşadığı çaresizliği büyük kızından dinleyince çok kötü hissettiğini söyledi:

'Keşke önce bana gelip yardım isteseydi. Tek seçeneğinin ölmek olduğunu düşündüğü için çok çok üzgünüm.'

Bugün belki de ne yaptıklarının bilincinde dahi olmayan bu çocuklar, kırıcı davranışları yüzünden Jamel'in ölümüne sebep oldular.

Muhtemelen hayatlarının geri kalanında da bu travmanın izlerini üzerlerinde taşıyacaklar. Jamel ise henüz hayatının başındayken ölümün soğuk yüzüyle tanıştı ve ondan geriye yalnızca neşeyle gülümsediği bu fotoğraf kareleri ve acılı bir aile kaldı. Çocuklarımızı vicdan sahibi yetiştirmek ebeveyn olarak bizim sorumluluğuz... Yaşları kaç olursa olsun, her şeyden önce 'iyi bir insan' olmayı öğretmek önceliğimiz olmalı.

Işıklar içinde uyu, Jamel...

Umuyoruz ki, bundan sonra hiç kimse senin yaşadıklarını yaşamasın ve bütün çocukların tek üzüntüsü az şeker yiyebilmek olsun. Herkesin özgürce yaşayabildiği, yalnızca insan olmanın önem taşıdığı ve önyargıların yeryüzünden silindiği bir dünya dileğiyle...

Popüler İçerikler

"Seçimi Murat Kurum Kazanacak" Diyen Astrolog Nuray Sayarı Kendisine Yanlış Doğum Bilgisi Verildiğini Söyledi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.08.2018

twitterda "daha 9 yaşında nerden anlamış" gibi yorumlar gelmişti. size bir şey söylemek istiyorum. ben de 22 yaşında eşcinsel bir bireyim ve bırakın 9 yaşımı 7 yaşımda ilkokula başladığımda bu hislerin farkındaydım ama tabi ki bir anlam veremiyordum. eşcinsellik doğuştan gelir ve kişi bunu değiştiremez. ben 7 8 yaşlarında çol iyi hatırlıyorum yaşıtlarımın bazılarını gördüğümde bir çekim bi fark hissediyordum. bu durumu daha sonra ortaokulda anladım ve lisede ben de LGBT özgürlüğünün davasına katıldım. ilkokulda kızlarla oynadıığım için her gün dalga geçiliyordum ama beni o kızlar koruyordu. lise sınıfım daha iyidi kız erkek fark etmeksizin desteklerini hissediyordum ama yine de çok zordu. şimdi üniversitedeyim ve hayatım çok güzel. insanlar daha anlayışlı. yeni nesile umut dolu gözlerle bakıyorum. ✨

30.08.2018

Bir sorum var hangi cinse hatta belki nesneye ilgi duyuyor olursaniz olun 9 biraz erken degil mi?

30.08.2018

Siz 4-5 yaşındayken mahalledeki kızdan, erkekten hoşlanırken iyi; bize gelince ay daha erken değil mi? 9 yaşındaki bir çocuğun intihar etmesine sebep olacak kadar iğrenç çocuklar yetiştiren iğrenç üstü aileleri... Lütfen yok olsun böyle insanlar, saygı duyuyorum diyerek aslında fobik olan iki yüzlüler de yok olsun. "9 yaşında nerden bilsin?"

Pasif Kullanıcı
30.08.2018

burda ailelere kabahat bulma çocuklar çok alaycıdır çocuklar çok acımasızdır bu tarz konularda en çok lakaplar çocukken takılır inek dört göz gibi ayrıca çocuklar kime yakınlık duyarsa onu ister insan o yaşlarda aşkı tanımlayamaz kimsenin sizin erken yaşta aşık olmanıza dediği gibi birşey yok sadce etrafta bukadar kız ve erkeğin karşılıklı ilişkiler halindeyken kii yaş ''9'' kendini farklı hissedip kabul etmesini garip bulduk

30.08.2018

Arkadaşlar aşağısı gene foseptik olmuş inmeyin. 7 yaşında ilk aşkını bulan adamlar 9 yaşında yönelim olmaz diyorlar. Aşağısı akla zarar, beyne ziyan, inmeyin. Önyargıların da, zorbalıkların da amk inmeyin. Edit; Yukarısı da dolmuş, foseptiklerde kayboluyoruz sayın Onedio yöneticileri. Şahsi fikrim bu haberi yoruma kapatmanın daha iyi olduğudur. Zira yorumlardaki cehalet değil bir çocuğun, koskoca bir insanın bile kaldırabileceği bir şey değil. Bari çocuğun ruhu rahat etsin be.

30.08.2018

Az sonra yukarısı da dolar.o mahluklardan bolca var memlekette

TÜM YORUMLARI OKU (113)