Erdoğan ve Koca Hakkında 'Vaka Sayılarını Sakladıkları' Gerekçesiyle Suç Duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında 'Vaka sayılarını saklayarak ve gerekli önlemleri almayarak ölümleri artırdıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak ve Avukat Fettah Ayhan Erkan'ın Çağlayan Adliyesi'ne yaptıkları suç duyurusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca ve 81 ilin valisinin '1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırı hakaret ederek görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri iddia edildi.

'Salgın kontrolden çıkmıştır.'

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “Kovid-19 salgını nedeniyle ülkemizde ilk vaka görüldüğü günden bugüne vaka sayısı, vaka sayılarındaki artışa oranla vefat sayısı da hızla artmaktadır.

Gelinen süreçte ise salgının artık kontrolden çıktığı, vaka ve vefat sayısının resmi açıklamalardan çok daha fazla olduğu namuslu bilim insanları ve sağlık çalışanlarımız tarafından dillendirilmekte, hatta bizzat tarafımızca görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, Sağlık Bakanı Koca’nın 26 Kasım tarihinde yapmış olduğu konuşma hatırlatıldı.

“Namuslu bilim insanlarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve partimizin aylardır dillendirdiği üzere, yetkili ve sorumlu konumunda bulunanların hem vaka sayıları, hem ölüm sayıları noktasında doğruları söylemediklerinin, Kovid-19 pandemisi ile ilgili bilimin emrettiği önlemleri almadıklarının da itirafı niteliğindedir.”

Okuyabileceğiniz diğer haberler 👇

Çakmak Gazı Bir Çocuğun Daha Canını Aldı
Kılıçdaroğlu'na Linç Girişiminde Skandal Savunma: 'Öldürmek İsteseydik Oradan Zaten Çıkamazdı'
Prof. Dr. Hüseyin Toros: 'Çöl Tozunun Koronavirüs Taşıma İhtimali Yok'

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
30.11.2020

Bakanından baştakine hepsi şerefsiz! Sürüne sürüne geberirler inşallah!

30.11.2020

Birader Buralarda çomar ve aktroller dolu aman diyim hapisi boylarsın sonra demedi deme bir düzenleme yap kendine ;)

30.11.2020

Bravo, bütün partilerden aynı tepkiyi bekliyoruz. Biz halk olarak kendi verdiğimiz vergilere, döktümüz tere emeğe rağmen, koltuğa oturmuş her duyarsız, maaşını ödediğimiz zatlara laf söylediğimiz için yargılanıyoruz. Siyasetin içinde olanlar muhalifler bizim tepkimizi göstermeliler. Pardon sorun buydu zaten değil mi pasif muhalefet bu adamları bu kadar palazlandıydı.

30.11.2020

sonuç alınmayacak biliyoruz amaaa harika bir düşünce yapan kişi için.

TÜM YORUMLARI OKU (33)