Erdoğan 'Andımız' Destekçilerini Hedef Aldı: 'Siyasetin Değil, Psikiyatrinin Konusu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın 'Andımız' kararına destek olanları hedef aldı. Erdoğan, 'Yaşananlar bir histeri nöbetidir. Tartışmalar siyasetin değil psikiyatrinin konusudur' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde düzenlenen 'Türkiye Gençlik Zirvesi'nin açılışında konuştu.

Erdoğan konuşmasında Danıştay'ın Andımız hakkındaki kararına da değindi. 'Bir daha kimsenin siyasi hırsları uğruna bu ülkenin gençlerini kardeş kavgasına sürüklemesine fırsat vermedik, vermeyeceğiz' diyen Erdoğan, 'Danıştay'ın andımız kararı sonrasında şahit olduğumuz manzaralar kararlığımızı daha da artırmıştır' ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu metin, ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metni"

'Bu metin, ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir. Bizim andımız 'İstiklal Marşı'mızdır. Ondan daha güçlü bir and olabilir mi? Ben Türküm ama Türkçü değilim. Böyle yaparsak biz kendi değerlerimizle çatışırız.

İslam ırkçılığı reddediyor, ırkı reddetmiyor. Bu kararı kimi çevreler baskıcı ideolojilerine yakılmış bir yeşil ışık gibi algıladılar. Milletimize tepeden bakan, milletimizi kömürcü makarnacı diye aşağılayanlar uzun zaman sonra yeniden piyasaya çıktılar.

Gazeteci kılıklı provoktörler yıllardır biriktirdikleri kin ve nefreti kusmaya başladı. Hatta cübbelerini kiraya veren sözde hukukçuların Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiklerini şahit oldum. Ana muhalefet partisi de iyice şirazeden çıktı. Çıkmış televizyon kanallarından bir tanesinde diyor ki 'O diyor İstiklal Marşını bile bilmez' diyor. Bunu meydanlarda sürekli okudum. Şimdi tekrar okumaya gidersek, der ki 'bak okuttum' derler.'

"Bunlar salon cumhuriyetçisi"

Yaşananları bir histeri nöbeti olarak tanımlayan Erdoğan, 'Tartışmalar siyasetin değil psikiyatrinin konusudur. Kendini devletin yegane sahibi zanneden bu azgın azınlığın normalleşme ihtimali yoktur. Bunlar salon cumhuriyetçisidir. Bunlar millete aptal diyerek en başta cumhuriyetimize zarar veriyor' dedi.

"Ülkemizde değişime direnmeyi çağdaşlık sanan fosilleşmiş bir zihniyet var"

'Ülkemizde zamana, değişime, hayata ve dünyanın gerçeklerine karşı direnmeyi çağdaşlık zanneden fosilleşmiş bir zihniyet vardır, bugün de var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Atatürk'ün resmini kaldıran kim? İnönü. Posta pulları üzerinden Atatürk'ün resmini kaldıranlar yine bunlar. Okullarda Atatürk posterini kaldıran yine bunlar. Bay Kemal sen bunları bilmiyor musun yahu? Öğren bunları öğren. Hele hele Kemalistim diye geçinen gençler var ya bunları bilmeleri lazım. Madem Kemalistsiniz gelin bu işe sahip çıkın.

Geçenlerde köşebaşı kalemşörlerinden bir bayan, onlara bir şeyler anlatıyor. 'Camileri ahır yapmışız' Yapmadınız mı ya? Sadece şu Fatih Suriçi'nde yüzlerce mescidi kapatarak bunlar ahır haline getirmişlerdir. Ben İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Gayet iyi bilirim. Biz bir çoğunu yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bunları yapan sizsiniz.'

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR

"Türküm. Doğruyum. Çalışkanım. İlkem küçüklerimi korumak büyüklerimi saymak, yurdumu milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileriye gitmektir. Ey Büyük Atatürk. Açtığın yoldan gösterdiğin hedefe durmadan yüreyeceğime and içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene." bunun neresi ırkçılık ben anlamadım?

Irkçılık olması için Türkler yaşasın diğer milletler öldürsün yaşatmayın tarzında şeyler söylemesi gerekiyor. Burads anlatılmak istenen Türk milletinin özellikleri ve yurduna milletine olan sevgisi bağıdır. Bu da bi devlet için olması gereken en temel şeydir. Dini ne olursa olsun. Bunun dinle ırkçılıkla alakası yok. Bu durumların var olmadığı ülkelerin durumunu da görüyoruz..

03.11.2018

Gündem değiştirme çabası: ✔ Alakasız yerde alakasız konuyu açmak: ✔ Muhalefete sataşma: ✔ Dini dayanak gösterme: ✔ Biz ve Onlar vurgusu: ✔ Kendi gibi düşünmeyen herkesi düşman görme: ✔ Görünüşe bakılırsa pek bir değişiklik yok. Sorun nedir?

03.11.2018

madem andımız herkese hitap etmiyor diye kaldırılıyor o zaman ezanda herkese hitap etmiyor diye kaldırılsın .bu ülkenin adı türkiye dili türkçedir.ezanın türkçe okunmasının hiçbir zararı olamaz.kutsal olan arapça değil kuranı kerimdir bunu da kafanıza sokun

TÜM YORUMLARI OKU (218)