Dünyanın En Büyük Çölü Olan Sahra'nın Bir Bölgesi Karlar Altında Kaldı

Cezayir'de Ain Sefra yakınlarında Sahra Çölü'nün kuzeyinde etkili olan kar yağışı Sahra Çölü'nü beyaza bürünmesine neden oldu. Dünyanın en büyük çölü olan Sahra Çölü'nde etkili olan kar yağışı uzun sürmedi. Yağan kar kısa süre içerisinde erise de o anlarda muhteşem görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.

Kar yağışının etkili olduğu çölden görüntüler:

Fotoğraf: @Fella_Bentoumi

Fotoğraf: @Fella_Bentoumi

Fotoğraf: @Fella_Bentoumi

Fotoğraf: @Fella_Bentoumi

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
09.01.2018

Dikkat etsinler arkadan kutup ayısı çıkmasın!..

Süper görüntüler olmuş cidden. Daha geçen gün konuşmuştuk bunu bir başlık altında. Mini Ice Age is coming...Bu sene Atlantik Okyanusu'nda sürekli bir alçak basınç (sıcak hava) depresyonları söz konusu. Çok fazla dengesiz yani. Bu da kuzeyden gelecek soğuk havayı Amerika üzerinde blokluyor, bize kadar inemiyor o akımlar. Turkiye'de, özellikle de batı kesimlerde 13-15 ocak periyodu öncesi kar yağışı pek mümkün görünmüyor. Yağsa bile çok çok hafif olur. Bu kısır döngü kırılırsa, Sibirya'dan kopup İngiltere üzerinde konumlanan Azor yüksek basıncı (soğuk hava) şu anki durumuna göre bizi kara boğar. Ocak 20 sonrası için umudum var benim. Hava durumu gibi oldu ya, neyse :)

10.01.2018

abicim bu kadar şeyi biliyorsan sorduğum sorunun cevabi sende olabilir sence karadeniz bölgesinde kar yağar mi rize civarında yağarsa bile kar tatili getirecek kadar yagar mi şimdiden bize aktardiğin engin bilgiler için teşekkürler 😂

09.01.2018

Kısıtlı bilgimle takip ettiğim kadarıyla gördügüm şu, kuzey yarımkürede yakın enlemdeki farklı yerlerde bir sene bir yerde kış çok sert geçerken bir yerde kar düşmeden bahar havasıyla kış bitiyor, başka sene bu olaylar yer değiştiriyor. Bir sene bizde şahane kar yağıyor abd kar görmeden kış bitiyor, bir sene avrupa soğuktan donarken bizde yerde kar durmuyor. Soğuk veya sıcak hava sistemleri falan tamam da, bir şey var ki o da hava durumları eskiye göre çok hızlı değişiyor. Bir günde hava 10 derece ısınıp 10 derece soğuyor. Gidiş endişe verici.

TÜM YORUMLARI OKU (14)