Doğaya Çıkarken Yanınıza Kesinlikle Almanız Gereken 10 Eşya

Doğada yaptığımız aktiviteler bazen iklimsel veya coğrafi şartlar, bazen de bazı aksilikler yüzünden zorlu bir hale gelebiliyor. Doğada aktivite yapan bizler, güvenli ve eğlenceli şekilde devam eden bu güzel aktivitenin her an bir kabusa dönüşme riski olabileceğini unutmamalıyız. 

Aç, susuz kalabilir, acil yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Ya da yanınızda taşıdığınız bu eşyalarla aktivitenizi daha eğlenceli ve kolay hale getirebilirsiniz. İşte doğada yaptığınız her türlü şeyde yanınızda olması gereken 10 sihirli malzeme:

1. Bıçak

Sağlam ve güzel bir bıçak, doğada, özellikle ormanlık alanda yapacağınız işleri inanılmaz kolaylaştırabilir. Ağaçtan eşyalar yapabilir, avlanabilir (Tavsiye etmiyoruz), ateş yakabilir, kendinizi koruyabilirsiniz. Bir doğacı için bıçak olmazsa olmaz malzemelerin başında gelir. Aldığınız bıçak paslanmaz, kaliteli bir çelikten ve elinize oturacak şekilde ergonomik bir bıçak olmalıdır. Doğaya gittiğiniz zaman elinize alacağınız küçük bir ağaç parçasını hayal gücünüzün sınırları içinde yontarak saatler harcayabilirsiniz.

2. Çanta

Sağlam ve sırt desteği olan güzel bir çanta, yanınızda taşıdığınız eşyaların size ağrılı bir kabus yaşatmaması için en güzel çözüm.  Suyunuzu, yiyeceğinizi, kıyafetlerinizi, yolda bulduğunuz hoşunuza giden şeyleri koyabileceğiniz bir çanta, özellikle sırt desteği olan kaliteli bir çantaysa taşıdığınız kilolarca yükün ağırlığını bel ve sırt bölgenize dağıtarak yürüyüşünüzü veya aktivitenizi daha kolay yapmanıza çok büyük fayda sağlayacaktır.

3. Ateş başlatıcı

Macera seven doğacılar genelde yanlarında magnezyum ateş başlatıcı taşır. Bu malzeme demirle sürtündüğünde fazla fazla kıvılcım çıkaran 5-10 cm'lik silindir metal bir çubuktan oluşuyor. En önemli özelliği ise ıslansa bile kıvılcım çıkarabilmesi. Lakin size en büyük tavsiyelerimden biri sadece ateş başlatıcıya güvenerek ateş yakacağınızı düşünmeyin. Ateş başlatıcı için etrafta kıvılcımla tutuşabilen kav dediğimiz malzeme olması gerekir ve bunu bulamadığınız zaman magnezyum çubuğunuzun kıvılcımları da size eziyet edebilir. En güzeli yanınızda her zaman buzdolabı poşetine sarılı 4 5 kutu kibrit ve 2 3 adet çakmak bulundurun. Eğlenmek ve ateşinizi daha zevkli hale getirmek istiyorsanız yine de magnezyum kullanabilirsiniz.

4. Pusula

Çok klişe bir kavram olan 'ıssız adada yanınıza alacağınız 3 şey'den biri de mutlaka pusula olur. 

Lakin pusula sadece elinde harita olan, bölgenin coğrafyasını ve yerleşim yerlerinin ne tarafta olduğunu bilen bir insan için işe yarar. Yönünüzü bunun dışında güneş, yosunlar, dallar, karınca yuvaları gibi bir çok şeyden tespit edebilirsiniz fakat sırf yanınıza aldığınız pusula sayesinde kaybolduğunuz yerden kurtulacağınızı sanıyorsanız gerçekten yanılıyorsunuz.

5. Kafa lambası

Kendim pek kullanmasam da kullandığım zaman inanılmaz faydasını gördüğüm bir diğer malzeme kesinlikle kafa lambası. Eğer geceyi doğada geçiriyorsanız mutlaka kafa lambası taşımaya özen gösterin. Bu küçük ve pratik lamba, kafanızda durarak fener tutarken işlev dışı kalan elinizin yine özgür olmasını sağlıyor. Kesinlikle edinilmesi gereken bir malzeme

6. Paraşüt ipi

Gerçekten süper diyebileceğim bu malzeme, 7 adet ince ip ve bunları saran büyük bir ipten oluşuyor. Paracord da denilen bu ip ormanda, dağda, çölde veya denizde hem hayatınızı kurtarabilecek hem de yaptığınız bir çok işi kolaylaştıracak aşırı sağlam bir malzeme. Bu iple balık tutabilir, tuzak kurabilir, veya barınak yapabilir, kısacası bu ipi sınırsız şekilde aklınıza gelen her işte kullanabilirsiniz. İsterseniz yanınızda uzun ve açık şekilde, isterseniz ise 2-3 metrelik iplerle örülmüş bileklikler olarak taşıyabileceğiniz bu ip 100 kilo ağırlığı kaldırabilecek kadar sağlam.

7. Su matarası / şişesi

Bir insan evdeyken rahatça içtiği suyun kıymetini ancak doğada susuz kaldığında anlıyor. Hele ki yaz aylarının çekilmez sıcağında doğal alanlarda yürüyorsanız, dehidrasyon yaşayan vücudunuzun sıvı kaybını bir an önce gidermelisiniz. Ölümcül sonuçlara yol açan bu tehlikeli durumda uzun süre susuz kalan vücudunuz yüzünden hayatınızı kaybedebilirsiniz. Hem sıvı ihtiyacınızı gidermek, hem de su bulduğunuzda rahatça doldurmak için yanınıza antibakteriyel güzel bir matara almanızı tavsiye ediyorum.

8. Cep telefonu

Evet doğaya çıkan ve doğayı seven biri olarak ilk söylemem gereken şey şu ki telefonla oyun oynamak için doğaya gitmeyin. Her ne kadar doğa ile ters düşse de cep telefonu, doğada veya insanlardan uzak bir bölgede yardıma ihtiyacınız olduğunda sizin diğer insanlarla tek iletişim aracınız olabilir. Bu yüzden yanınıza mutlaka bir cep telefonu alın. Özellikle artık neredeyse bütün telefonlarda navigasyon GPS özelliği olduğu için cep telefonu sizin için hayati önem taşıyan başka bir malzeme. İnsanlara uzak bir yerde bileğinizi burktuğunuzu ve hareket edemediğinizi düşünün. Eğer başkalarına haber veremezseniz hayatınız çok büyük tehlike altında olurdu…

9. İlk yardım kiti

Şehirde yaralanmak o kadar problem değil, fakat doğada yaralandığınız zaman küçük bir çizik bile doğru müdahale edilmezse hayatınızın sonu olabilir. Üstelik doğada yaralandığınız zaman besin zincirinin zayıf halkası durumunda kalarak avcıları üzerinize çekebilirsiniz. Yanınızda yaralanmalara karşı bir ilk yardım kiti bulundurmanız gerçekten çok önemli bir konu.

10. Yedek kıyafetler

Eğer doğada uzun zaman geçirecekseniz yanınıza mutlaka çorap, tişört, içlik veya polar tarzı kıyafetler alın. Ani bir yağmurdan sonra ıslak şekilde yürümek, veya aniden soğuyan havada tir tir titremek güzel geçen dakikaları tehlikeli bir eziyete dönüştürebilir.

Bonus;

Yanınıza her şeyden önce samimi, güvenilir ve muhabbeti sağlam bir arkadaş alın. İnanın doğada harcadığınız zamanlar yanınızda sevdiğiniz insanlar olduğunda daha güzel. 

Herkese iyi eğlenceler !

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Avrupa'daki Rakibi Tottenham'da Üç Oyuncu Sakatlandı!
DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
6 Yıllık Evlilik Tek Celsede Bitti: Eşi Selim Selimoğlu ile Anlaşmalı Boşanan Bengü'den İlk Açıklama Geldi!
YORUMLAR
12.02.2016

hep şunun planını yapıyorum bi türlü gerçekleştiremedim

12.02.2016

bonus olmasa da olur, kendinize yettiğinizi farkettiğinizde özgürlüğü keşfedeceksiniz emin olun.

Pala hem balta hem bıçak olur. ateş için toz permasol ve gliserin (sakın evde denemeyin çok yanıcı taşı bile yakar). Biber gazı (saldırgan köpeklere varsa ayı kurda iyi gelir). Dürbün ve en az 2 litre su (ayağın kırıldı kaldın ve sevenlerin sorun olduğuna kurtarıcıların da seni bulana kadar lazım olur). ve en önemlisi gerçekten etkili bir ilkyardım kiti ve bilgisi. Çadırı tulumu falan salla hafif bir hamak ve termal örtü yeter.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ