Disleksiye Sahip Kardeşinin Yıllarca Konulamayan Teşhis Nedeniyle Yaşadığı Zorlukları Anlatan Ablanın Farkındalık Yaratan Paylaşımı

Disleksi, zekadan bağımsız bir şekilde okuma-yazma öğrenirken ya da akademik beceriler edinirken güçlük yaşanmasına neden olan bir algılama farklılığı...

Zekadan bağımsız, çünkü bir hastalık ya da engel değil; yalnızca algılama güçlüğü.

Disleksiyle ilgili daha ayrıntılı bilgi için içeriğimizi inceleyebilirsiniz: 👇

Zaman Geçiyor, Farkında Olalım: 10 Madde ile 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası

1. Twitter'dan Buket de yıllarca disleksi teşhisi konulamadığı için okul hayatında pek çok zorlukla karşılaşan kardeşini anlattı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
05.11.2018

inşallah bundan sonra öyle bir bahtı açılır ki önceki tüm yaşadıkları olmasaydı bugünleri göremezdim diyebilsin

05.11.2018

Öncelikler arkadaşıma çok üzüldüğümü belirtiyim.Disleksi çok önemli bir konu ve .Bu konu hakkında farkındalık yaratmak için yapılan çalışmalar hala yeteri düzeyde değil.Size biraz benim disleksi hikayemden bahsediyim.Konuşmaya Başladığım zaman 4 ü sesli harf olmak üzere 8 harfi söyleyemiyordum.Aileme dişlerim ile ilgi problem olduğunu söyledikleri için 1 yıl dişçileri gezdiğimizi hatırlıyorum.Bu sorunlar devam ederken ilkokula başladım . Okuma ve yazmada bir çok problemim vardı. Okurken eksik yada fazladan kelime harf ekliyordum.Yazım yazı değildi (ki halada değil :) ) eksik harf veya d yerine b yazma gibi birçok problem vardı. matematik konusunda çarpım tablosunu hala ezbere bilmiyorum :) Ama şanslıydım ki 2. sınıfta öğretmenim aileme bende disleksi olabiliceğini söyledi.

05.11.2018

Özel bir disleksi eğitim yerinde 4 yıl eğitim gördüm. okumam düzeldi sonra baya okuma üzerine gidip bi ara dakikada 500 kelimeye çıkarttım sesli okumamda hala hece atlamaları olabiliyor . yazım güzel değil ama en azından eksik değil. hala düz bir çizgi çizemiyorum veya yazım düz değil hep aşağıya doğru kayıyor.Bunları bi şekilde hayatıma uydurmayı başardık çok fazla insan bana bu konularda yardımcı oldu(ŞANSLIYDIM) özelliklede annem . sonuç olarak şu an dokuz eylül üniversitesinde okuyorum. disleksinin bir tedavisi tarzı birşey yok .sadece hayatınızı ona göre uyum sağlamanız gerekiyor.Umarım arkadaşım yardım almaya başlar . Eğer bir motivasyon arıyorsa disleksiye sahip olanların neler yaptıklarına ve neler yapabiliceklerini araştırsın :)

05.11.2018

Haklı maalesef ki haklı. Böyle heba olan pek cok çocuğumuz var. Bütün hayatinin mahvolmasina üzüldüm. Her şeye.

TÜM YORUMLARI OKU (23)