Detaylar Netleşiyor: Sultanahmet Saldırısına Dair Bugün Öğrendiğimiz 3 Önemli Bilgi

IŞİD militanı Nabil Fadli'nin bir hafta önce İstanbul'da çekildiği öne sürülen görüntüleri ortaya çıktı. 28 yaşındaki Fadli'nin Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı ve saldırıdan 7 gün önce Göç İdaresi'ne parmak izi verdiği belirtiliyor. 

Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba saldırısı hakkında bugün basına yansıyan bilgileri sizler için derledik...

Sultanahmet’i kana bulayan IŞİD militanının, Suudi Arabistan doğumlu Suriye vatandaşı Nabil Fadli olduğu dün ortaya çıkmıştı.

1. Canlı bomba 7 gün önce Göç İdaresi'nde parmak izi vermiş

Habertürk gazetesinden Umut Tütüncü Nabil Fadli’nin bir hafta önce İstanbul’da çekildiği öne sürülen görüntülerine ulaştı.

Tütüncü’nün haberine göre bu görüntüler, 5 Ocak 2016’da İstanbul’da kaydedilmiş. Fadli’nin İstanbul’daki bir merkeze başvurarak “bazı işlemler için” parmak izi verdiği belirtiliyor.

Nabil Fadli’nin kimliğinin de patlama bölgesinde bulunan ve canlı bombaya ait olduğu düşünülen bir parmaktan alınan örneğin, Fadli’nin daha önce verdiği bu izle eşleşmesi üzerine tespit edildiği öne sürülüyor. 

5 Eylül 1988 doğumlu Nabil Fadli’nin Türkiye’ye kısa süre önce girdiği ve bir IŞİD hücresiyle bağlantılı olduğu sanılıyor.

2. Saldırganı fark eden tur rehberi daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi

Hürriyet'in haberine göre, canlı bombanın pimi çektiği anı gören ve fark eden ve insanlara 'kaçın' diyerek daha fazla can kaybı olmasını önleyen Alman kafilesi rehberi Sibel Şatıroğlu saldırganı şöyle tarif etmişti:

Grup içinde Türk vatandaşına benzeyen modern giyimli temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduğunu fark ettim.

Rehber Şatıroğlu'nun tarifi Habertürk'ün ulaştığı görüntülerdeki kişi ile örtüşüyor.

Yaşanan Tüm Gelişmeler ile Sultanahmet'te Canlı Bomba Saldırısı

3. Sığınmacı olarak yaşayacağını belirttiği adreste sadece birkaç gün kaldı

DHA, emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Nabil Fadlı'nın Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra sığınmacı olarak Zeytinburnu Göç İdaresi Başkanlığı'na yanında 4 kişiyle giderek parmak izi verdiğini aktardı. 

Habere göre emniyet yetkilileri, Fadlı'nın sığınmacı olarak yaşayacağını belirttiği adreste sadece birkaç gün kaldıktan sonra ayrıldığını belirledi. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri canlı bomba Fadli'ye yardım eden kişileri ve sığınmacı talebi sırasında yanında bulunan kişilerin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Nisan Ayı Enflasyonu Açıklandı: TÜİK TÜFE Yüzde 70'in Altında Kaldı!
YORUMLAR
13.01.2016

Tayyip, isid denen terörist picleri önce "öfkeli gencler" diye tanimladi, ne de olsa onlari destekliyor, sam'da cuma namazi ve bilahare halifelik rüyasiyla yatip kalkiyordu. Fakat bu öfkeli gencler, "öfke patlamasi" yapmaya baslayinca isin rengi biraz degisti, suruc ve ankara katliamlari isine yaramis, oylari artmisti ama gel gör ki "batili müttefikleri" israrla bunlara "terörist" diyordu. El mecbur, incirlik acildi, nasil olsa abd ucaklari isid'i vururmus gibi yapip, el bebek-gül bebek gecinip gidiyorlardi... Taaa ki, ruslar "hoop ülen, Akdeniz de elimde kalan tek ikmal limanimi size yedirmeeem" diye topa girinceye kadar.. Rus ucaklarinin daha ilk rakka saldirisinda, fare gibi kacistilar, zira ruslar eglencelik olsun diye degil, tepelerine salliyordu mühimmatlari..Sonra tayyibin petrol tankerlerini vurmaya baslayinca, 17 saniye falan diye celellenip, ucagi indirtti. Bunun sonucu olarak da, sinira yakin birak ucagi, ucurtma bile ucuramaz hale geldik. Osuruktan bir "kirmizi cizgi" cekti, herifler gelip üstünde alay etti, basika'ya bando mizika ile gidip, "cekilmeeeemm" dedikten 48 saat sonra mehter marsiyla tanklarin egzosuna baka baka geri geldik. Teröre 11 ayda 5,5 milyar harcandi, cocuklar-bebeler ölüyor, cenazeler kaldirilamiyor, ekonomi kirmizi alarma veriyor, simdi de kadayifin kaymagi seklinde isid teröristleri "bacasiz sanayii" turizmi vurdu. Savcilar "cocuklar ölmesin" demeyi "terör örgütü propagandasi" sayip sorusturma aciyor, diyanet denen fuzuli yere para yutan kurum "hangi durumlarda babalarin öz kizlarina sehvet duyabileceklerini" tarif ediyor, tayyip türk tipi diktatör olmak icin ülkemizi göz göre göre bölünmeye götürüyor... Yapilan bir ankette, milletin %57 si "mutlu" cikiyor... Yani az kalmis... Bi yüzde 3 daha gelirse üstüne, Aziz Nesin'in verdigi orani tutturacaklar... Ha gayret...

Vay be ne hikaye bee. Kardesim sen bunu disneye gotursene. Yıldizin parlar. En azindan buralarda yaptigin komplo teorilerin bir ise yarar cocuklara telefonda 1 e tuslayarak dinletirler. Araya gitmez yani... sen benim dedigimi bir dusun.

13.01.2016

Adamlar "canlı bombayım, şu gün şu saatte'de eylem planlıyorum " diye tüm yetkili mercilere yazılı kağıt bile verseler bir şey olmaz, nede olsa eylem yapmadan yakalanamayacaklarını büyüklerimiz arz etti.

13.01.2016

Bir deneyin isterseniz.

13.01.2016

bunların hepsinin sebebi akp.Suudilerle beraber suriyeye ve ırağa cihatçı yollayıp ,besleyip, silahlandırarak canavarı yarattılar.sonradan kontrollerinden çıkınca düşman numarasına yattılar.

TÜM YORUMLARI OKU (56)