Onedio Logo

Tartışmalara Neden Olan Radar Cezaları Hakkında Flaş İddia: Trafik Cezaları İptal Edilebilir!

Kapak Görseli

Özellikle bayram tatili sürecinde büyük tartışmalara neden olan, vatandaşa ‘tuzak’ kurulduğu iddia edilen radar sistemleri hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Türkiye Trafik Kazaları Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Yeşil, Trafidar’ın standartlara uygunluğunu gösteren uluslararası teknik belgelerinin olmadığını bu nedenle cezaların mahkemelerce iptal edilebileceğini söyledi.

Bayram için yola çıkan vatandaşlar, karşılaştıkları ‘gizlenmiş’ radarlarla büyük zorluklar yaşamış, kendilerine ‘tuzak’ kurulduğunu iddia etmişti.

Bayram için yola çıkan vatandaşlar, karşılaştıkları ‘gizlenmiş’ radarlarla büyük zorluklar yaşamış, kendilerine ‘tuzak’ kurulduğunu iddia etmişti. Görseli

Tatil sürecinde özellikle sosyal medyada en çok konuşulan konu hiç şüphesiz yollarda kısa aralıklarla uygulanan hız limitleri ve radarlardı. Vatandaşlar, radarların ‘kuytu’ yerlere koyularak sürücülerin zor duruma düşürüldüğünü iddia etmişti. 

Bakanlığın trafik kazalarını önlemek için bayram öncesi yürürlüğe aldığı radar sistemi hem destek görüyor hem de ciddi şekilde eleştiriliyordu. Özellikle peş peşe olan hız iniş çıkışları ve sonrasındaki radar cihazları ‘radar tuzakları kurulmuş’ yorumlarına neden olmuştu.

Büyük tartışmalara neden olan radar sistemi Trafidar tarafından kesilen trafik cezalarının iptal edilebileceği iddia edildi.

Büyük tartışmalara neden olan radar sistemi Trafidar tarafından kesilen trafik cezalarının iptal edilebileceği iddia edildi. Görseli

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Türkiye Trafik Kazaları Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Yeşil, Trafidar’ın standartlara uygunluğunu gösteren uluslararası teknik belgelerinin olmadığını bu nedenle cezaların mahkemelerce iptal edilebileceğini söyledi.

Hız cezalarında AB ülkelerinde olduğu gibi fotoğrafın da olması gerektiğini belirten Yeşil şu ifadeleri kullandı: 

“Cihaz muhtemelen TSE standartlarına uyumlu üretilmiştir. Ancak o belge açıklanmadı. Üstelik bu tür cihazların IP sertifikası (toz, düşme, nem, sıcaklık değişikliklerine dayanıklığı), EMC sertifikası (Etraftaki cihazlardan etkilenmediği ya da etraftaki elektronik cihazları bozmadığı) ile yaydığı ışınların canlıları ve doğayı olumsuz etkilemediğini gösteren sertifikaları olması lazım. Bu belgeler, sertifikalar yoksa o cihazı kullanamazsınız.”

Radarlar ile Tuzak mı Kuruluyor? Yollardaki Radar Tabelalarının İncelenmesi İçin Özel Komisyon Kuruldu
Yeni Radar Uygulamasına Tepki Verenleri Görünce 5 Yıl Önceki İsyanını Hatırlatan Vatandaş

Popüler İçerikler

Gezici Araştırma Yeni Anket Sonuçlarını Açıkladı: AKP'de Zirvedeki İsim Hakan Fidan Oldu
Gezici Araştırma Yeni Anket Sonuçlarını Açıkladı: AKP'de Zirvedeki İsim Hakan Fidan Oldu
İran'dan İsrail'e Füze Saldırısı! İsrail'de Sirenler Çaldı, Ülkedekilere "Sığınaklara Gidin" Mesajı Gönderildi
İran'dan İsrail'e Füze Saldırısı! İsrail'de Sirenler Çaldı, Ülkedekilere "Sığınaklara Gidin" Mesajı Gönderildi
Tüm Dünyanın Cevabını Merak Ettiği O Soru: İsrail İran'a Neden Saldırdı? İsrail İran'a Neden Savaş Başlattı?
Tüm Dünyanın Cevabını Merak Ettiği O Soru: İsrail İran'a Neden Saldırdı? İsrail İran'a Neden Savaş Başlattı?
YORUMLAR
12.06.2025

İddia olarak kalacağına o kadar eminim ki :)

12.06.2025

120 ve 150 üstü ceza yiyenlerin cezası iptal olmasın.....

12.06.2025

Sebep? Paralı otobanlarda son limit 154km. Yerine göre 120 hatta 150km ile gitmek hızlı gitmek değildir.

12.06.2025

Kimse hakkını aramayacaktır. Ancak lafta kalır söylenenler.. :)

TÜM YORUMLARI OKU (13)