Demokrasi mi, Diktatörlük mü?

Halkın özgürce seçtiği temsilciler tarafından yönetilmek mi, yoksa bir devletin idaresinin, kayıtsız şartsız bir kişinin elinde bulunduğu yönetim şekli mi?

Peki siz hangisini tercih edersiniz?

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
22.09.2017

diktatorlugun bir artisi tek adam yonetiminde kararlarin cabuk alinmasi, olaylara hizli mudahale edilmesidir. bu sayede hizli bir ekonomik gelismeye imkan verir ki, bunun en guzel ornegi dunya savasi oncesi almanyadir. ayrica sanildigi kadar halkina uzak degildir. diktator iktidarini surdurmek icin halki ne istiyorsa verir. diktatorluklerin sorunu bir denetim mekanizmasinin bulunmayisidir, iktidardaki lider yanlis bir karar alirsa ki, eninde sonunda alacaktir, onu denetliyebilcek dur diyebilcek hic bir kisi yada kurum yoktur. buda hitler almanyasinin polonyaya girip dunya savasini baslatmasi, mao'nun yanlis ekonomi politikalariyla 50milyon cinliyi aclikdan oldurmesi, saddamin irakin sonunu getirmesi gibi pek cok felaketi gozgore gore getirmistir. bizim ulkemizinde ayni facialarini yasamamasini umuyorum ama gecmisten ders cikaramayan toplumlar icin ne yazikki tarih surekli kendini tekrar eder.

22.09.2017

ne dikta ne demorasi bu içimizdeki çomarlara tattırıcan şeriat kurallarına göre saltanatı görecekler dünya kaç bucak .varmı öyle hem laik türkiye cumhuriyetini kuran atatürke sövcen şeriat isticen ama sokaklarda istediğin gibi gezcen arabakullancan oy kullancan falan (kafalarına çöp poşeti takan ç*marlardan bahsediyorum).

23.09.2017

Demokrasi iyidir, hoştur ama halk Ortadoğu kafasından çıkamamışsa ve tepedekilerin kanı bozuksa ikisi arasında çok da bir fark olmuyor şimdi de görüldüğü üzere. Demokrasiyi biraz daha cilalamak lazım, eğitimli ülkelerde bile sıkıntı çıkarabilir. Ama ben niyetin, yolları kısmen meşrulaştırdığına inanan birisiyim. Mesela bir Atatürk gibi "tarihin en şerefli diktatörü" tarafından yönetilmek var, bir de günümüzde yaşamak falan var...

TÜM YORUMLARI OKU (8)