Dünyada Bir İlk! Keneden Bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi İçin Harekete Geçildi: Aşı İçin Tarih Açıklandı

Tüm Türkiye'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı can almaya devam ederken, Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara,  'Önümüzdeki 2 yıl içinde kuduz aşımızı belki 2,5-3 yıl içinde de Kırım Kongo aşımızı klinik uygulamaya sokmuş olmayı planlıyoruz' dedi.

Türkiye’nin pek çok ilinden kene kaynaklı KKKA hastalığı haberleri geliyor. Hastalığa bağlı can kaybı her geçen gün artarken, yeni bir gelişme yaşandı.

Keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı geliştirilen aşı çalışmalarında çok önemli bir mesafe katedildiğini duyuran Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, 'Ankara Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi ile işbirliği içinde geliştirmekte olduğumuz Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne yönelik aşımız var ve belki de dünyada ilk' dedi.

Deney hayvanlarına başlamak üzere olduklarını açıklayan Kara, şunları söyledi:

'Artık KKKA aşısının büyük ölçekli üretilebilirlik aşamasındayız. O çaptaki üretimin ardından da hayvan çalışmalarına tekrar başlayacağız. Oradaki etkinlik ve güvenliğini test ettikten sonra artık insanlardaki uygulama sürecine gelebileceğiz. Önümüzdeki 2 yıl içinde kuduz aşımızı belki 2,5-3 yıl içinde de Kırım Kongo aşımızı klinik uygulamaya sokmuş olmayı planlıyoruz.'

AKP'li Yazıcı'dan İmamoğlu Davasına İlişkin Beklenmedik Yorum: "İddiaların Çarşaf Çarşaf Yayınlanması Yanlış"
ABD Başkanı Trump'tan Fed Başkanı Powell'a Ağır Sözler: "Çok Aptal Bir İnsan Olduğunu Düşünüyorum"
Milyonlarca Araç Sahibi İçin Geri Sayım Başladı: “Yaptırmayanlar 28 Bin TL’ye Varan Cezalarla Karşılaşacak”
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Avrupa'nın En Büyük "Fiyaskosu": 1 Milyar Euroluk Dev Havalimanı Çürümeye Terk Edildi
Mustafa Destici'nin "İşe Alırken Evlilere Öncelik Verilsin" Önerisine Gelen İronik Yorumlar
Sahte İsimle 7 Kitap Yazıp Konferanslar Veren Sosyal Medya Fenomeni Cinayet Hükümlüsü Çıktı
YORUMLAR
25.06.2025

Çipli aşı istemiyoruz. Reis buna dur demeli! Nüfus azaltma projesi olduğunu düşünüyorum. Çok öfkeliyim. Neyse biraz akit okuyayım onlar buna gereken cevabı verecektir evelallah!

25.06.2025

Her tarafından çarpıtılmış bir haber adam kuduz aşısını yerli olarak 2 yıl içinde üreticez demiş ki bu bir ilk değil kuduz aşısına ithal olarak ulaşabiliyoruz. Kırım kongo için de adam 3 yıl içinde "belki" demiş. Girdiğin habere sıçayım Kübra!

Ne aşısı be çiptir o kesinkes

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ