Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Soylu'nun İstifa Talebini Kabul Etmedi

Soylu'nun istifasının geri çevirilmesine ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır. 

Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır. Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir. 

Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir. İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir. 

Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir. 

Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. 

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.'

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Görevimden Ayrılıyorum' Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluTwitter hesabından paylaştığı mesajda 'Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir' demişti.

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
12.04.2020

Ak Partiyi bir konuda gerçekten çok başarılı buluyorum, algı yönetimi. 1 saat içinde cuma günkü rezilliğin faturasını üstlerinden silip attılar suçu halka yıkıp, yine halkı birbirlerini suçlatarak işin içinden sıyrılıp çıktılar. Bu olay bir tiyatro olmasaydı, içişleri bakanı istifasını CB'nına sunardı, kabul edilirdi ya da edilmezdi ondan sonra açıklama yapılırdı. Sosyal medyada yayarak insanların tepki oluşturmasını sağladılar. Helal olsun, ben böyle kurnazlık hayatımda görmedim gerçekten çok iyiler... Şimdi de trolleri devreye sokarak tiyatro diyenleri fetöcülükle pkkcılıkla suçlayıp onları da afaroz edip, durumu çakozlayanları elimine ediyorlar. Vallahi bravo, şu taktiklere ancak şapka çıkarılır...

12.04.2020

Şeytanın aklına gelmez diyoruz her gün ve her gün hakli çıkmak uzuyor artık. Halkın gazını da aldılar arada ohh miss.

12.04.2020

Bak şimdi sen istifa ediyormuş gibi yap ben de kabul etmiyormuş gibi yapcam.Sonra kimse kimseyi suçlayamıcak tamam mı?

12.04.2020

Eğer bu bir tiyatro olmasaydı, istifayı medyaya servis etmez, önce Erdoğan’a verirdi, istifası kabul görmesi durumunda kamuoyuna açıklardı. Bu, cuma akşamki rezilliğe karşı tepkiyi yumuşatmak bir organizeydi ama bazı amsalaklar bunu anlamıyoooor :D

TÜM YORUMLARI OKU (120)