Çok Küçük İstisnalar Olsa Dahi İnsanların %99'unda Görünen 6 Vücut Tuhaflığı

İnanılmaz ama doğru! Her insan kökeni neresi olursa olsun, vücutlarında anlaşılmaz izlere sahiptir. Dünyada yaşayan hemen hemen her insanın doğasında şüpheli bir şeyler olduğu aşikardır.

Bu garip olayı mantıklı bir açıklamaya dayandırarak anlamaya ve olayın basit bir tesadüf olup olmadığını tespit etmeye yönelik araştırmaları sizler için derledik. Gerçekten çok şaşıracaksınız!

1. İşaret parmağınızda yara izi var mı?

İlk olarak, gazeteci Oleg Kashin kişisel Twitter adresi üzerinden bu yaranın erkeklerin işaret parmaklarında olduğunu öne sürdü. Fakat kısa süre sonra kadınların işaret parmaklarında da aynı izlerin olduğu ortaya çıktı.

Durumun açıklaması: İstatistik! Sağ elinizi kullanan bir kişiyseniz mutfakta bıçakla, başka bir yerde çekiç ile iş yaparken ya da tırnaklarınızı keserken sol elinizin işaret parmağını kesmiş olabilirsiniz.

2. Sol dizinizde beyaz lekeler var mı? İkisinde de olabilir!

Daha yakından bakın! Bu izler daha çok bronzlaştığınız zaman ortaya çıkar. Bazı insanlarda daha fazla bazı insanlarda daha az bulunur. Modeller, bu lekeleri kapatmak için fondöten ve pudra kullanırlar.

Durumun açıklaması: Herkes çocukken oyun sırasında düşüp dizini yaralamıştır. Bu lekeler kabuk bağlayan o yaralardan arda kalanlardır. Eğer solaksanız muhtemelen sağ dizinizde, sağlaksanız sol dizinizde böyle bir leke vardır.

3. Bir gözünüz diğerinden daha iyi görebilir.

Bir gözünüzü kapatıp belirli bir mesafedeki bir nesneye bakın. Sonrasında diğer gözünüzü kapatıp aynı nesneye tekrar bakın. Eğer 20 yaşın üzerindeyseniz ve gözlük takmıyorsanız o zaman bir gözünüzün diğer gözünüzden daha iyi gördüğüne şahit olacaksınız.

Durumun açıklaması: Endişelenmenize gerek yok! Genellikle tek gözünüzle baktığınızda beyniniz tam görüntüyü elde etmek için o gözünüze odaklanır. Bu nedenle o gözde daha net görüntü elde edersiniz. Yine de düzenli olarak göz kontrolüne gitmelisiniz. Bazen bir gözünüzle uzun bir mesafeye bakarken bulanık görmeniz, bir hastalığın ya da yaşa bağlı değişikliklerin sebebi olabilir.

4. Sol kaşınızı ya da her ikisini birden kaldırabilirsiniz. Fakat sağ kaşınızı tek başına asla kaldıramazsınız!

Bunun tam tersi de mümkündür. Yani sağ kaşınızı tek başına kaldırabiliyorsanız sol kaşınızı kaldıramazsınız!

Durumun açıklaması: Sinirler ve kaslar simetrik değildir. Bu sebeple vücudunuzun bir yarısının diğer yarısından daha iyi yaptığı şeyler vardır. Bazı insanlar her iki kaşını da birbirinden bağımsız hareket ettirebilseler de bu nadir gözlemlenen bir durumdur.

5. Tek elinizle tek camlı gözlük yapabilirsiniz ama dürbün yapamazsınız!

Futbolcu Dele Alli, eliyle yaptığı bu çılgınca hareketi Instagram'da paylaştı. Sonrasında takipçileri bu hareketi yapmaya çalıştılar ve kendi fotoğraflarını #DeleAlliChallenge etiketi ile paylaşmaya başladılar.

Durumun açıklaması: Çocuklar esnek parmaklara ve genç eklemlere sahip olduklarından bu tarz ilginç hareketler yapabilirler. Fakat yetişkin insanların iki parmağıyla tek camlı gözlük yapmaları kolayken dört parmağıyla dürbün yapmaları oldukça zordur.

6. Diz ya da koltuk altında doğum lekeniz var mı?

Genelde insanların doğum lekeleri hayatlarının ilk yıllarında kaybolur. Ancak bazı doğum lekeleri kalıcıdır. Bu kalıcı doğum lekeleri daha çok koltuk altında, sırtta ya da diz yakınında olur.

Her 10 kişiden biri doğum lekesi ile doğar. Kalıcı doğum lekelerinin sebebi ise hala belirsizdir.

Bütün bunlar size tanıdık geldi mi? Birçok insanda bulunan başka ilginç özellikler biliyor musunuz? Düşünceleriniz yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İstanbul Esenler’de Sokaktan Geçenlere Kök Söktüren Kedi “Yedi Bela Hüsnü”
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'