Cesaret Edip Yapabilenden Dinliyoruz: Kurumsal Hayatı Bırakıp Uzun Bir Seyahate Çıkmak İçin 10 Öneri

Çalıştığınız yerde mutlu değil misiniz? Çok mu yoruluyorsunuz? Patronunuz gıcık mı? İş arkadaşlarınız bütün işleri size mi kilitliyor? Mesai bitimlerinde dahi çalışmaya devam mı ediyorsunuz? Artık hayattan mı bezdiniz? Telefonunuz çaldığında korkar mı oldunuz? Şöyle başımı alıp gitsem mi diyorsunuz? Şeytan istifayı bas diye dürtüyor mu? Kurumsal hayattan kurtulma planlarınız mı var? O zaman doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazı aşırı derecede etkili bazı yöntemler içeriyor.

1. Ne istediğinize karar verin.

Karar vermenin yolun yarısından bile fazlası olduğunu söylesek abartmış olmayız. Karar verdiğinizde büyük bir belirsizliği ortadan kaldırmış olursunuz. Bu belirsizlik ortadan kalktığında ise artık diğer aşamaya geçip yolculuğunuzu tasarlamaya başlayabilirsiniz.

2. Gerçekçi olun.

Karar verdikten sonraki tüm adımlarda başarılı olma ihtimaliniz gerçekçi olmanızla doğru orantılı. Hepimizin hayalleri var. Şimdi o hayalleri mevcut hayatımıza nasıl entegre edebiliriz onu düşünmemiz gerekiyor. Böylece gerçekçi çözümler bulup hayallerimizi gerçekleştirebiliriz.

3. Bu fikrinize soğuk bakan insanlarla tartışmayın.

Onlarla tartışmak ve her seferinde olumsuz bir şey daha duymak sizi demotive eder. Siz, sizin için iyi olacağına inandığınız sonuca ulaşmak için hareket etmeye devam edin. Olumsuz düşüncelerini bildirenleri dinleyin ve öne sürdükleri olumsuzluğun çözümü hakkında onları bilgilendirin. Tartışmak yerine onları anlamaya, kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye ve planınıza ortak etmeye çalışın.

4. Elinizdeki mevcut kaynakları doğru kullanın.

Elinizdeki imkanları doğru kullanmak size çok fazla fayda sağlayacaktır. Örneğin bir motorunuz varsa ve siz seyahatte olduğunuz süre zarfında kullanılmayacaksa ve yolculuğunuz sırasında hala vergi ödemeye devam etmek istemiyorsanız satın.

5. Para biriktirmeye başlayın.

İnanın yolculuğa çıkmak için parasızlık önünüzdeki en büyük engel değil. Ama en azından sizi idare edecek bir paraya sahip olmak hayati önem taşıyor. Maaşınız çok az olabilir, sorun değil. Elinizdeki mevcut imkanları doğru kullanmanın önemi burada ortaya çıkıyor. Yolculuğunuzda kullanmayacağınız para edecek her şeyi elden çıkarın ve yolculuğunuz için gerekli şeyler dışında hiçbir şey almayın. Eğer yapabiliyorsanız sigarayı bırakın. Lüks harcamalarınızı kısın. Tüm bunların bütçenizi dengelemenize ne kadar fayda ettiğine şaşıracaksınız.

6. Düşük bütçeyle seyahat etmenin püf noktalarını öğrenin.

Her gece otelde kalmak, pahalı yerlerde yemek yemek, turistik gezilere katılmak ne yazık ki bu tarz uzun seyahatler için çok da mantıklı değil. Turunuzun mümkün olduğunca uzun olmasını istiyorsanız düşük bütçeli seyahatlerin püf noktalarını öğrenin. Böylece elinizdeki parayı daha verimli kullanırsınız ve daha uzun süre seyahat edebilirsiniz.

7. Dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan sizi desteklemeleri için yardım isteyin.

Hayallerinizi gerçekleştireceğiniz bu yolculuğa çıkmadan önce yakın çevrenizden yardım isteyebilirsiniz. Siz 200 liralık bir ayakkabıyı alamıyor olabilirsiniz. Ama bu birden fazla insana bölündüğünde hiç de cep yakmayan bir para olabilir. Örneğin 10 arkadaşınız için bu parayı toplamak çok basit ve kolay.

8. Sponsor bulmaya çalışın.

İlk günden sponsor bulmak zor olabilir ama denemekten ne zarar gelir? Şansınız biraz yaver giderse veya ilginç bir proje bulabilirseniz hiç beklemediğiniz bir yerden sponsorluk bulabilirsiniz. Yaptığınız şeyle ilgilenebilecek insanları bulun. Sponsorluk veren şirketleri araştırın. Etrafınızda böyle yerler var mı gözden geçirin. En başta maddi destek sponsoru bulamayabilirsiniz ama bazı malzemeleriniz için sponsor bulmanız çok olası. Yeter ki doğru yerden isteyin.

9. Büyük turunuza başlamadan önce mutlaka bildiğiniz bir yerde kısa bir deneme turu yapın.

Böylece ekipmanlarınızı ve kendinizi deneme imkanınız olur ve vücudunuz uyum sağlarken bildiğiniz bir yerde olursunuz. Ayrıca yolculukta ister bisikletle olsun ister sırt çantasıyla 1 gramın bile ne kadar önemli olduğunu hesaba katarsak, bu deneme turu hangi eşyalarınız gerekli hangi eşyalarınız gereksiz bunu görmek için çok önemli.

10. Yola çıkmak için tarih belirleyin.

Artık yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz. Deneme turunuzu da yaptıktan sonra sizi tutan bir şey kalmadı. Bir tarih belirleyin ve o tarihte yola çıkın!

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
04.01.2018

Tek gereken şeyi yazıyorum; Paraaaaa

04.01.2018

keşke yazıya döküldüğü kadar kolay olsa ah be arkadaşlar bu hayal nerdeyse herkesin aklında var.herkes bu tekdüze hayattan uzaklaşmak,farklı kültürler tanımak,o filmlerde gördüğü atmosferi dünya gözüyle yaşamak,hiç tatmadığı egzotik meyveleri tatmak,bambaşka bir dünya insanıyla flörtleşmek istiyor ama bunlar ha deyince olmuyor.kenarda birikmiş parayla da olmuyor.önce geleceğin garanti altında olması lazım yani kendine ait bir evin olacak ayrıyette en az 2 yerden daha kira alıcaksın ki işten ayrılsan bile açta açıkta kalmayasın döndüğünde.yoksa elde yok avuçta yok bi yerden kira da yok eee gezdin 2-3 sene ya sonra?

05.01.2018

evet uyarıların çok doğru arkadaşım.

Bazen diyorum ki her şeyi bir kenara bırak, git şu ülkeden enteresan yerleri gez, çeşitli aktivitelere katıl, sosyal sorumluluk projelerinde yer al vs vs ömrünün sonuna kadar da böyle devam et. Sonra da sağa bakıyorum sola bakıyorum yetmiyormuş gibi kafamı kaldırıp havaya bakıyorum. İşte o zaman diyorum ki hayaller ve gerçekler... Bir pasaport kaça çıkıyor biliyor musun ? Bekleyen banka borcu ne kadar faizlenir hesaplayabiliyor musun ? Gibi sorular geliyor aklıma. Keşkeeeee

05.01.2018

Ben para biriktirmek için çalıştım mesela. Sonra ne bileyim gereksiz harcamalarımı kestim, dışarıda yemek yemeyi bıraktım, sigarayı bıraktım, kafelerde bir çaya üç lira vermeyi bıraktım, toplu taşıma kullandım vs vs. Bu ufak değişikliklerle bile hatrı sayılır bir para biriktirdim. Hiçbir şey imkansız değil. İki günde yapılmış bir şey de değidi zaten. 7-8 aylık bir aşamaydı. Hayatta bizim için neyin öncelikli olduğuna karar verdikten sonra her şey mümkün.

TÜM YORUMLARI OKU (15)