Annelerin Birbirlerine Destek Yerine Köstek Olmasının Altında Yatan 9 Sebep

Kimse anneliğin kolay olduğunu iddia etmiyor.  Dünyaya yeni bir canlı getirmek ve özene bezene, çok büyük emeklerle büyütüp yetiştirmeye çalışmak gerçekten çok zor. Bu da yetmezmiş gibi bir de anneler birbirilerinin işlerini daha da zorlaştırıyor.  Özellikle, nefes alabildikleri kısa zaman aralıklarında, sosyal medyada birbirlerinin anneliklerine acımasızca dil uzatmaktan çekinmiyorlar.

Herkesin annelik anlayışı farklı ve herkesin kendi doğruları var.

Eğer sen de bir anneysen ve başka anneleri eleştirmekten geri adım atmıyorsan bunun sebepleri aşağıdakilerden biri ya da birkaçı olabilir:

1. Artık sıkıldınız.

Seni anlıyoruz! Aynı tekerlemeyi 20 kere tekrarlamak ya da aynı hareketi 50 kere yapmak hiç kolay değil. İnsan bir süre sonra kafayı yiyor, birilerine sarmak istiyor. 

Ama etrafınızdaki annelerin de bir önceki gece yastığına kavuşamadığını, tüm sabahını aynı hareketi 78 kere yapmakla geçirdiğini düşünürseniz sempatiniz artabilir. Yapmayın, etmeyin, yaraya tuz basmayın.

2. Kızgınsınız.

Eğer anneyseniz, yetişkinlere sinirlenebileceğiniz gibi çocuklarınıza sinirlenemiyorsunuz.  1 yaşındaki kızınız, sabahın köründe kalkıp özene bezene hazırladığınız kahvaltıyı kafasından aşağıya boşaltıyor. İçinizde çığlıklar, sakin kalmaya çalışıp, kızınıza yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz. Bu arada deli gibi açsınız. Biriktiriyor , biriktiriyor ve ilk fırsatta birikiminizi öbür annelere kusuyorsunuz.

Ama siz anneler takımının bir üyesisiniz, rekabet etmek  ve biribirinizi acımasızca eleştirip,  kötü hissettirmek yerine deneyimlerinizi açık yüreklilikle birbirinizle paylaşarak, birlikte çözümler üretebilirsiniz.

3. Kıskançlık hissediyorsunuz.

Sizinle aynı spor kulübüne üye olan, daha altı ay önce doğum yapmış olmasına rağmen düz karnı yetmezmiş gibi, küçücük bikinisi ile dolaşan kadın sinirlerinizi hoplatmaya yetiyor. Siz de doğru yoldasınız ama bu kadar da olmaz ki? İnsan henüz bebeğini emzirirken rejim mi yaparmış? Ne düşüncesiz anneler var değil mi?  Gel de arkalarından konuşma… Hatta nefret et!

Unutmayın, her vücut kendine özel, her metabolizma ayrı telden çalıyor.  Siz sağlıklı beslenmeye, ve hareket etmeye bakın ve kendinizi genetik olarak avantajlı hemcinslerinizle karşılaştırmayın. Kendinize de onlara da haksızlık etmeyin.

4. Bunaldınız.

Her şey üstünüze geliyor. Çocukları giydir, kendin giyin, herkesin karnını doyur, tekrar doyur. Yerlere saçılan yiyecekleri temizle, bebek arabasını aç, arabaya git,  araba koltuğuna oturt, bebek arabasını kapat, bagaja koy, atıştırmalıklar yap, oyunlarına katıl, bulaşıkları yıka, masal oku… Anne olmak böyle bir şey… Dolayısı ile bu süreçte insana fenalık gelmesi çok olası… Sonrasında ver elini sosyal medya, gitsin göz torbaları, gelsin parlak ışıltılı cilt filtreleri… Paylaşılsın, çocukların en mutlu, en keyifli halleri, güzel anneleriyle…

Bir riyakarlıktır gitmese, herkes deneyimlerini açık yüreklilikle paylaşsa, herkes birbirine yardımcı olsa, dünya daha güzel olmaz mıydı?

5. Çok yoruldunuz.

Açıklamaya gerek yok. Onun yerine, içmek için heveslendiğiniz  ama vakitsizlikten soğuyup çiş sıcaklığına gelen kahvenizi yudumlamanız için sıcacık kahvemi şerefinize kaldırıyorum.

İnanın yalnız değilsiniz, tüm anneler sizinle aynı kaderi paylaşıyor. Onlara da yazık, size de…

6. Kimliğinizden emin değilsiniz.

Yeni anne olduğunuzda, arkadaşlarınız partilemeye devam ederken siz kendinizi yalnız hissedebilirsiniz.  Sizin gibi yeni annelerden yeni bir çevre edinmeniz de zorlukları vardır. Özellikle herkesin farklı doğruları ve farklı ebeveynlik anlayışı varsa. Mümkünse en güzeli benzer düşüncelerdeki annelerle takılmak. Mümkün değilse de mümkün olduğu kadar, idare etmek… Herkesten öğrenebileceğiniz bir şey mutlaka vardır.

7. Takdir edilmek istiyorsunuz.

Bir Allah’ın kulu da gelip, aferin müthiş uyuttun çocuğu demiyor. En azından biri söylese rahatlayacaksınız.  İnsan o zaman iyi bir anne olup olmadığı konusunda şüpheye düşüyor ve  kendini iyi hissedebilmek için çözümü diğer annelere saldırmakta buluyorlar.

Aslında iş başa düşüyor, başka kimse bizi takdir etmiyorsa biz birbirimizi takdir edelim. Birbirimizi kötü hissettirmek yerine, gaz verelim. Eğer gerçekten çocukların iyiliği adına eleştirmek istiyorsanız, öncelikle yaptıklarını takdir edin, daha sonra nazik bir dille söylemek istediğinizi söyleyin.

8. Her işi kendiniz yapmaya çalışıyorsunuz.

Zor da olsa, her işi kendiniz yapmaya çalışıyorsunuz ve bu süreçte hiçbir şey yeterli gelmiyor. Daha da iyi bir anne olacağım derken kendinizi kaybediyorsunuz.

Sonuç olarak onlar da sizin gibi zor bir süreçten geçiyor, aynı yükün altındasınız. Birbirinize anlayış göstermeyeceksiniz de kim gözterecek? Olumsuz eleştiriler bombardımanı yerine, işbirliği ve yardımlaşma teklif edin.

9. Sosyal medyaya gereğinden fazla prim veriyorsunuz.

Emin olun, herkes bebeklerine gurme yemekler yapmıyor, kendi elleriyle muhteşem oyuncaklar yapmıyor, bebekleriyle hiç düzenlerini bozmadan muhteşem tatiller geçirmiyorlar.

Dolayısıyla her gördüğünüze inanmayın, kendinizi kötü hissetmeyin. Bu soruyu dürüstçe cevaplayın: Hangimiz sosyal medyaya hayatımızı olduğu gibi yansıtıyoruz?

Değişim, fark etmekle başlar. Sıraladığımız maddeleri dikkate alarak sakinleşin ve olumsuz eleştiriler yerine işbirliğini seçin.

Kendinizi belki de sizin gibi şeker bir anne grubunun içinde bulacaksınız.🤗

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
YORUMLAR
04.10.2017

Keşke hiç Köstek olunmasa lakin şunuda unutmayın dünyanın en kıymetli varlıklarıdır anneler yerleri doldurulamaz hiç bir zaman ❤

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ