Bu Kadın Gerçek mi Değil mi? Hiper Realistik Görüntüsüyle Kafaları Karıştıran Kadın

Saya isimli bu animasyon kadının gerçek mi değil mi olduğunu anlamak biraz zaman alıyor. Realistik CGI teknolojisini kullanan bir animasyon olan Saya'yı Tokyo’da yaşayan karı koca Teruyuki ve Yuka Ishikawa tasarladı.

Cildinin yarı saydam görüntüsü ve onun yaşlarındaki kızlara has mimikleriyle ‘hiperrealistik’ sıfatının hakkını sonuna kadar veriyor.

Saya’nın tasarımcıları, şimdilik onun bir okul kızı olduğu için daha çekingen göründüğünü ancak ilerde daha değişik görüneceğini söylüyor.

Video:

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
09.10.2016

Ne varsa Japonlarda var, adamlar teknoloji devi, biz halen sakızın oruç bozup bozmadığını tartışalım.

09.10.2016

hayirli olsun uncanny vadisi gecilmistir. uncanny vadisini bazi kaynaklarda tekinsizlik vadisi diye ceviriyorlar ama bu cevirisi pek bir anlam ifade etmiyor. acayiplik uncanny icin daha iyi bir ceviri olur. uncanny valley robotlarda, 3d tasarimlarda kullanilan bir terim. robotun modelin insana benzerligi artikca begenilme orani artar ama insana benzerlik cok yakin olupda hala ufak eksiklikler farklar bulunursa acayip garip bir his verir, tiksinti yaratir. insana benzer model yarattikca bu tiksinti artar. iste bu noktaya uncanny vadisi denir. ancak insana mukemmel olarak benzediginde bu tiksinti gider, robot yada tasarim daha cok sevilir. nitekim bu 3d tasarim olmus. insana sicak bir mesaj veriyor.

09.10.2016

Ayırt etmek mi? Gerçeğini bize yutturmaya çalışıyorlarmış gibi geldi

TÜM YORUMLARI OKU (19)