Bir İyilik Yolculuğu: 90 Yaşındaki Necati Dede, Her Gün Pazardan Topladığı Meyve Sebzelerle Hayvanları Besliyor

Muğla'da yaşayan 90 yaşındaki Necati Tezcan, ilgilendiği çok sayıda kedi, tavşan ve tavuğu beslemek için her gün bir kilometre uzaklıktaki semt pazarına yürüyor. 

Semt pazarına yürümesini 'iyilik yolculuğu' olarak adlandıran Tezcan, 'Yürüyemeyecek haldeyim ama hayvanlarımı aç bırakamam' diyor.

Evinin bahçesinde 10 kedi, 15 tavşan ve 15 tavuk besliyor

AA'nın haberine göre, Muğla'da yaşayan 90 yaşındaki Necati Tezcan ilerlemiş yaşına rağmen her gün bir kilometre uzaklıktaki semt pazarına yürüyerek, satılamayacak durumdaki meyve ve sebzeleri alıp, hayvanları besliyor. 

Tek katlı evinin bahçesinde 10 kedi, 15 tavşan ve 15 tavuk besleyen Necati Tezcan, pazara yürümesini 'bir iyilik yolculuğu' olarak tanımlıyor.

'Yürüyemeyecek haldeyim ama hayvanlarımı aç bırakamam'

Necati dede, 'iyilik yolculuğunu' şu sözlerle ifade etti:

''Bana 'Sen de yaşlandın, kendine zor bakıyorsun' diyorlar ama ben ne olursa olsun hayvanlarıma bakmaktan vazgeçmiyorum. Yürüyemeyecek haldeyim ama hayvanlarımı aç bırakamam. Her gün esnafın kenara ayırdığı sebze ve meyveleri hayvanlarıma taşıyorum. Bu sayede yiyecekler de israf olmuyor.''

'Hayvan sevgisi gerçekten anlatılmaz bir duygu'

Necati dede, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eşimi kaybettikten sonra hayvanlarım yoldaşım oldu. Kediler için zaman zaman mama, tavuklar için de buğday alıyorum. Hayvan sevgisi gerçekten anlatılmaz bir duygu. Belimde rahatsızlıklar var. Uzun süre yürüyüş yapamıyorum ama yine de dinlene dinlene pazara gidip geliyorum.''

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
16.09.2019

kurban olurum ben senin o güzel yüreğine

16.09.2019

Dedem, Allah sağlık sıhhat versin. Yaşlılıkta uğraşacak şeyi olanlar daha hayat dolu, daha sağlıklı oluyor. İnşallah bizler de böyle oluruz.

17.09.2019

Ya kurban olurum sana ben minnoş dedem nasıl duygulandırdın beni nasıl anlatamam. Rabbim sağlığını sıhhatini daim etsin güç kuvvet versin.

TÜM YORUMLARI OKU (7)