Diğer illerde yapılan soruşturmalar ise şöyle:
Gaziantep'te 4 akademisyene disiplin soruşturması
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü tarafından 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiride imzası bulunan araştırma görevlisi Çağrı Aslan, Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr. H. Pınar Şenoğuz ile Yrd. Doç. Dr. Rana Gürbüz hakkında Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.
Söz konusu akademisyenler hakkında YÖK ve savcılık tarafından da soruşturma açıldığı öğrenildi.
Mersin'de 20 akademisyene soruşturma
Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriye imza attığı belirlenen 20 akademisyen hakkında idari soruşturma başlattı.
Akdeniz Üniversitesi'nde 9 öğretim üyesine idari soruşturma
Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri Bülent Şık, Zeki Ertuğ, Erdal Gilgil, Hafize Öztürk Türkmen, Nursel Şahin, Suzan Yazıcı, Süleyman Ulutürk, Taha Karaman ve öğretim görevlisi Cumhur İzgi hakkında idari soruşturma başlatıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, imzacı isimlerle ilgili görevden uzaklaştırma kararı bulunmadığını da açıkladı.
Çukurova Üniversitesi'nde 2 akademisyene soruşturma
Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Taylan Koç ve İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Esengül Ayyıldız hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından suç unsuru saptanırsa öğretim üyeleri hakkında kınama, uyarı ve uzaklaştırma gibi cezaların verilebileceği öğrenildi. Hakkında soruşturma başlatılan Yrd.Doç.Dr. Taylan Koç ise, 'Bu soruşturmadan henüz haberim yok' dedi.
Batman Üniversitesi'nden 5 akademisyen hakkında inceleme
Batman Üniversitesi Rektörlüğü, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisinde imzası bulunan 5 akademisyen hakkında inceleme başlattı.
Selçuk Üniversitesi'nde sonradan imzasını çeken akademisyene soruşturma
Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriye imza atan, sonra bu imzasını geri çeken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen, hakkında soruşturma başlattı.
Trakya Üniversitesi'nde 2 akademisyen, bir doktora öğrencisine soruşturma
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriyi imzaladıkları gerekçesiyle 2 akademisyen ve 1 doktora öğrencisi hakkında disiplin soruşturma başlattı. Akademisyenlerden öğretim görevlisi Firdevs Selvili, Rektörlüğe dilekçe göndererek imzasını geri çektiğini bildirdi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 4 akademisyene soruşturma
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, Türkiye geneli yayınlanan bildiride imzaları bulunan 4 akademisyen hakkında idari soruşturma başlattı.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 6 akademisyene soruşturma
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), bildiride imzası bulunan üniversitede görevli 6 akademisyen hakkında soruşturma açtı.Soruşturmanın, bildiride imzaları bulunan Prof. Dr. Taner Özbenli, Doç. Dr. Canani Kaygusuz, Doç. Dr. Melda Yaman, Doç. Dr. Özgür Öztürk, araştırma görevlileri Fatih Çağatay Cengiz ile Ali Rıza Güngen hakkında açıldığı öğrenildi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 akademisyene soruşturma
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), bildiride imzası bulunduğu gerekçesiyle 4 akademisyen hakkında soruşturma başlattı.ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, '4 akademisyen hakkında 'kamu görevinden çıkartma' soruşturması başlattık. Bunların arasında yer alan Yrd. Doç. Dr. Burcu Toğral'ın ESOGÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü görevine de son verdik' dedi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 15 akademisyene soruşturma
Bildiriye Anadolu Üniversitesi’nden 15 öğretim görevlisinin imza attığı öğrenildi.İmzacı akademisyenler hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Gazi Üniversitesi'nden 1 akademisyen imzasını geri çekti
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, bildiriye verdiği imzayı geri çekti.
İnal, yaptığı açıklamada, 'Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride bazı ifadeler sert olabilir ancak bizim amacımız sadece sivil hak ihlallerine dikkati çekmekti. Ne güvenlik güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz' dedi.
İnal, bildiriye imza attığı için öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.
Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi'nde 9 akademisyene soruşturma
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nce bildiride imzası bulunan 9 akademisyen hakkında soruşturma açıldı.
Ajanslar ve Radikal
Orospu çocukları bebekleri öldürüyor, askerimizi şehit ediyor, okullara, hastanelere saldırıyor, bunlar da çıkmış devlet doğuda şiddet uyguluyor diyor. Bunun adına da barış istiyoruz diyorlar. Bi siktirin gidin...
Her okuyan insana aydın, zeki gözü ile bakılırsa sonuç bu olur.Bu bildirgeyi imzalayanlar sırf Profesör diye aydın ve zeki, ama onlarla aynı kampüste eğitim veren ve imza atmayan eğitmenler salak değil mi? Aydın diye savunduğunuz insanların çoğu imzalarını geri çekti.Sebep ise, "Ne yazdığını bilmeden imzaladık kağıdı." Bu insanlar; Profesör olacak kadar zeki, ama imzaladığı kağıtta ne yazdığını bilmeyecek kadar salakmış meğerse. O medeni diye hayran kaldığınız Avrupa bile böyle bir olay karşısın da bünyesinde hiç bir kamu çalışanını barındırmaz.Mesela, İngiltere İRA'yı nasıl bitirdi?Bilenler bilir.Ira ile ilişki olan tüm memurlar, çalışanlar, emekliler tespit edilerek maaşları kesildi ve vatandaşlıktan çıkarıldılar.Okulda ki öğrenciler'in bursları kesildi.IRA'ya destek veren bütün yayın organları birbir kapatıldı.Bunları yapan İngiltere medeni oluyor da aynısını Türkiye yapınca niye aydın düşmanı kesiliyor ben bunu anlamıyorum. Hükümet ile Devlet kavramını birbirinden ayırın artık.
az bile bu orospu çocuklarına.