'Bıktım Bu WhatsApp'tan' Diyenler Toplanın: Line'dan GroupMe'ye Kadar Birbirinden Güzel WhatsApp Alternatifleri

'Yok arkadaş Facebook bayağı bozdu. İlk çıktığında neydi öyle yav?' falan diye düşünüyorsanız inanın yalnız değilsiniz. Yok efendim veri paylaşıyor falan diyorsanız haliyle her durumundan da kurtulmak isterseniz. Şimdi size bir sır veriyim: WhatsApp da aynı durumda. Neler oluyor ne denli güvenli falan, gelin iç dökelim biraz. 🧐👇

Malumunuz birkaç sene önce Facebook, WhatsApp'ı satın almıştı. E pek çok akıllı telefonda da var. Pek çok değil hatta hemen hemen hepsinde.

Duyumlarımıza göre, veri skandallarıyla uzun süre uğraşan Facebook'un WhatsApp'ı almasından dolayı pek de güvenli olmadığı söyleniyor. Tamam ama WhatsApp yerine ne kullanabiliriz? Toplaşın bakıyım.

www.btvi.in

Signal

Çok yüksek seviyede gizlilik sunan Signal, WhatsApp'ın başlı başına bir rakibi. Hatta düşmanı. WhatsApp'tan da daha şeffaf politikalara sahip. 

WhatsApp'ın neredeyse tüm özelliklerine sahip olan Signal, hem Android'de hem de iOS'ta.

Turkcell BIP

Yerli ve milli WhatsApp alternatifi arıyorsanız, buyursunlar. BiP, mesajlaşma ve görüntülü konuşma gibi özelliklerin dışında çeşitli kanallara abonelik ile birçok farklı hizmet sunabiliyor.

Hatta bazen Turkcell kullanıcılarına bedava internet falan da sağlıyor.

Viber

Bundan 3-4 yıl önce çıktığında çok ama çok popüler olan Viber, şimdilerde aman aman bir şöhrete sahip olmasa da yine de WhatsApp'ın bize sunduğu tüm özellikleri sunuyor. Ayrıca Spotify üzerinden müzik paylaşımı, konum paylaşımı gibi özelliklere de kavuşmamıza imkan sağlıyor.

WeChat

İnternet devi olarak bilinen Tencent'ın sahip olduğu WeChat, Çin'in en popüler mesajlaşma uygulaması. (Çünkü Çin'de WhatsApp yasak😂) Facebook kapsamındaki WhatsApp'i kullanmak istemeyenler için güzel bir imkan.

Line

Japonya ve Güney Kore'de inanılmaz popüler olan Line, bildiğimiz mesajlaşma özelliklerinin de ötesinde özellikler barındırıyor. Mesajlaşma dünyasına 'çıkartma' özelliğini ilk getiren uygulamalardan biri olan Line, aynı zamanda ücretli IP telefon hizmeti de sunuyor.

Telegram

Uçtan uca şifreleme, mesajların silinme özelliği falan istiyorsanız elbette adresiniz Telegram. Telegram, 200.000 kullanıcıya kadar grup mesajlaşma özelliği ve diğer kişilerle telefon numarası paylaşılmaması sebebiyle büyük mesajlaşma gruplarının bir numaralı tercihi konumunda.

GroupMe

Tekli mesajlaşmaların yanı sıra adından da farkına varabileceğiniz gibi GroupMe, grup mesajlaşma özelliğini bize sunuyor. Skype tarafından satın alınan uygulama, açık kaynaklı değil. Yani, konum paylaşma, mesaj beğenme ve uygulamaya özel emojiler gibi güzel özellikler sunan GroupMe, gelecek vadeden mesajlaşma uygulamalarından biri.

Slack

Özel mesajlaşmalardan ziyade, ofis mesajlaşmaları için adeta mucize. Serbestlik, gevşeklik anlamına gelen Slack, 30'dan fazla programlama dilini desteklemesinin yanı sıra, ekip içi kod, metin paylaşımı yapmanızı da sağlar.

Skype

Normal anlık mesajlaşmalarının yanında sizlere görüntülü konuşma imkanı da sunuyor. Ama ne imkan! Kaliteli görüntü ve ses sistemiyle konuştuğunuz kişi adeta yanınızda oluyor. Üstelik görüntülü aramalar da ücretsiz.

Popüler İçerikler

İran'ın Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümü Nedeniyle Türkiye'de 1 Günlük Milli Yas İlan Edildi
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.02.2019

Whatsapptan niye bıkıyosunuz olum? Ne istersen gönderip alabiliyosun. Daha ne istiyosunuz adamlar sizi de mi ışınlasın aq?

01.03.2019

BİP güzel bir alternatif aslında ama ayrıca internet gerektirmesi büyük hata Turkcell eğer akıllılık edip Turkcell abonelerine özel BİP aboneliğine internet alma zorunluluğunu kaldırırsa ciddi yürür.

09.03.2019

Güzel paylaşım olmuş, aralarında favorim BiP.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ