Bakanlıktan Koronavirüs Tedbiri: Bazı Maskeler Eczanelerden Reçete Karşılığında Alınacak

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında N95, FFP2 ve FFP3 tipi maskelerin eczanelerden reçete ile temin edilmesine karar verildiğini duyurdu. 

'Kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir'

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

'Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVİD-19'un pandemik bir hastalık olduğu ilan edilmiştir.

Bakanlığımızca Ülkemizde COVİD-19'un yayılmasını önlenmesi, ihtiyaç planlamaları ile stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, ülkemizde ürün erişebilirliğinin temin edilmesi, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilmesi, reçetelerin gerektiğinde ilgili otoritelerce yapılan denetimlerde ibraz edilmek, talep edilmesi durumunda ise Kurumumuza gönderilmek üzere eczanede muhafaza edilmesi hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim'

Salgının yayılmasının ardından piyasada maske bulmak zorlaşmış ve fiyatlara ciddi zamlar gelmişti 📌

Koronavirüs Endişesi Maske Satışlarını Arttırdı: 10 Liralık Ürünler 200 Liraya Çıktı!

Stokların tükendiği maske için meslek liseleri devreye girmişti. 👇

Meslek Liseleri Devreye Girdi: Koronavirüse Karşı Dezenfektan ve Maske Üretecekler

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
18.03.2020

Temennimdir; Helale haram karıştıran ne kadar haramzade varsa Allah bin türlü belasını versin. Hiç kimseden çekmedik içimizde ki dost görünümlü kansızlardan çektiğimiz kadar.

18.03.2020

Hasta kimse hapşırdığında veya öksürdüğünde havaya virüs karışıyor, n95 gibi yüksek korumalı bir maskeniz yoksa 3-5 liraya satılan cerrahi maskeler sizi korumuyor, sadece n95 maskede hava filtresi virüsü tutabilecek kadar üst düzeyde. O da şimdi reçete ile satılacak, güya stokçuluğu bitirecekler ama sanmıyorum. Artık 20 liradan 100 liraya çıkmış olan n95 maskeler 500 liraya kadar karaborsaya düşer. Hangi doktor bu maskeyi reçete eder, özellikle gençlere? Birileri kendini kurtarıyor, yaşama olasılığımızı gittikçe elimizden alıyorlar. Şu yorumu okuyanların %20si seneye bu zamanlar mezarda ters yatıyor olacak

18.03.2020

Kronik kalp hastasıyım gelsin hemen yazdırıp alacağım. Analarını bacılarını sikeyim. 10 liralık maske 200 lira olmuş. Tek temennim virüs olmaları o solunum cihazına bağlanmadan geberip gitmeleri.

18.03.2020

İyi de sen ne hakla insanlara küfür ve beddua edebiliyorsun ki? Maske senin için bu kadar hayati önemdeyse neden 2-3 kutu yedeklemedin? Doktorlar ömür boyu kullanılacak ilaçları bile birkaç kutu veriyor insanlara. Onu geçtim ben ıslak mendilimi bile normal zamanda 2-3 paket alıp stokluyorum. Sen nasıl canının derdindeysen insanlar da canının derdinde. Kimse keyif olsun diye alıp takmıyor maske.

TÜM YORUMLARI OKU (16)