Akıllı saatlerin pahalılığı aklınızı kurcalıyorsa, fiyat/performans ürünü akıllı bileklik Xiaomi Mi Band 4 ile tanışın. Özellikleri, eksileri ve artıkları neler, almalı mısınız? Sizin için hem test ettik hem araştırdık!
Akıllı saatlerin pahalılığı aklınızı kurcalıyorsa, fiyat/performans ürünü akıllı bileklik Xiaomi Mi Band 4 ile tanışın. Özellikleri, eksileri ve artıkları neler, almalı mısınız? Sizin için hem test ettik hem araştırdık!
Garanti demişken, Mi Band 4'ün ithalatçı garantili ve Xiaomi Türkiye garantili olmak üzere 2 farklı seçeneği var. Aralarında cüzi bir fiyat farkı var, bu noktada seçim de size kalmış. 50 TL civarına satılan diğer akıllı bilekliklere kıyasla özellikleri gibi, güvenilirliği de yüksek.
Küçük olmasından kaynaklı olabilecek sıkıntılar, bu kaliteli dokunmatik ile hissedilmiyor bile. 240x120 piksel çözünürlüğü oldukça netlik sağlıyor ve canlı duruyor.
Duşta müziği kontrol edememekten bıkanları mutlu edecek diyebiliriz.
Telefonun GPS'i ile çalışan bu özelliği ile katettiğiniz mesafeyi ölçüyor, hatta 1 kilometre gibi spesifik noktalara vardığınızda sizi tebrik ediyor. Ha bu arada yaptığınız sporu da otomatik algılayabiliyor veya siz seçebiliyorsunuz.
Tek eksisi, spor modunda çalışırken, kronometre ve zamanlayıcı ekranına geçiş yapılamıyor olması. Ana ekran sizin nabız, mesafe gibi değerlerinizi ölçen ekrana kilitleniyor ve çıkış yapamıyorsunuz. Bu sorun dışında fitness için oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.
Elbette sadece Spotify değil, kullandığınız müzik dinleme programına göre adapte edilebiliyor.
Çağrılar ve bildirimler için titreyerek sizi uyarıyor ve telefon üzerinden bildirim almak istediğiniz uygulamaları, titreşim şeklini seçebiliyorsunuz. Ancak gelen çağrıları yanıtlama imkanınız bulunmuyor, sadece reddedebiliyorsunuz.
Bilekliği aldığım günden bugüne, birkaç kez spor yaptım, bolca müzik değiştirmek için kullandım, Whatsapp, çağrı ve SMS bildirimlerini açtım. 9 günde %100'den %28'e düştü. 135 mAh bataryası, oldukça uzun süre idare ediyor. Xiaomi'nin verilerinde 21 güne kadar dayanacağı var ancak kullanıma göre değişeceğini hatırlatmak gerek.
Telefonunuzdaki uygulamasından bilekliğin ana ekranını değiştirmeniz pekala mümkün ancak kendi temaları ile sınırlanmış durumda. Lakin ek uygulamalar sayesinde bilekliği farklı şekillerde modifiye etmek de mümkün.
Alt segmentte, 50 TL civarına olan bileklikler genel olarak çok kısa şarj ömrüne sahipler, günü birlik şarj etmeniz gerekebiliyor. Başka bir sıkıntı da her telefona adapte olamama problemleri.
Bendeniz editörünüz üründen oldukça mutluyum.İhtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorsanız, düşük fiyatı ve başarılı özellikleriyle Mi Band 4'e göz atabilirsiniz!
Alalı 10 gün oldu ve şu an şarjı %65 😌 Bildirimler açık, uyku takibi açık, hareketsizlik uyarısı açık, gece modu var ışığı kendi ayarlıyor, adım sayarı doğru çalışıyor, kalp ritmini doğru ölçüyor ve uyku takibini nasıl yapıyorsa cidden doğru ölçüyor 😄 Benim şarj 30 günü bulacak bu gidişle 😄 Almayı düşünenler hiç tereddüt etmeyin alın. Hem çok şık duruyor bilekte hem de gerçeken günlük kullanımda çok faydalı. Bir süre oturunca kalk biraz yürü diyor çok motive edici. Ayrıca istediğiniz gibi arayüzü değişebiliyorsunuz ki bayağı çok seçeneğiniz var.
İlk çıktığında aldım. Tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Pil ömrü çok iyi. Suya ve darbelere aldırış etmiyor.
spor yaparken kullanmak için almak istiyorum ancak telefon yakınımda olmalı mı olmamalı mı bilmiyorum?? bilen arkadaşlar cevap verebilir mi? ben telefondan uzakta kullanabiliyor muyum? telefona yakın mı olması gerekiyor?