Mayıs ayının ortasında ya da sonunda sezonu biten takımlar henüz dinlenme fırsatı bulmadan uluslararası bir turnuvaya gözünü açtı. FIFA'nın bu yıl ilk kez düzenlediği Kulüpler Dünya Kupası eleştirilere neden olmuştu. 'Futbolcular ölünce mi dinlenecek?' sorusunu sorduran turnuvada Musiala'nın sakatlığı yeniden futbolcu sağlığı eleştirilerini gün yüzüne çıkardı.
aşırı gereksiz, dandik ötesi bir turnuva. uefa şampiyonlar ligi galibiyle libertadores kupası galibini tek maç üzerinden tarafsız bir sahada karşılaştırırsan dünyanın en iyi kulüp takımı anlamına gelebilecek bir sonuca ulaşırsın. eskiden de böyleydi zaten, yemişim abd, suudi, avustralya, bilmemnenin ski takımlarını. brezilya takımları dışında hangileri zorlayabildi avrupa takımlarını? kulüplerin bir araya gelip en azından bu rezil turnuvaya karşı ortak tavır göstermesi gerekir. bu sakatlıktan sonra isyanı bayern'in başlatması da anlamlı olur.
herkes boş yapmış, eleştirenlere sorsan futbolcu olup şan şöhret para üçlüsü ile her gün farklı bir turnuvaya katılmaya razı gelirdi.
yılda 20 gün yıllık izin kullanan işçi ve memurlar varken milyon dolar alan kişilerde bunun karşılığını vermeli