Almanya ve Türkiye'deki Asgari Ücreti Kıyaslayan Adam

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni asgari ücret miktarı ile Almanya'nın asgari ücretini kıyaslayan bir adam. İzliyoruz...

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
01.01.2018

Türkiye'de ikamet etmeyen bu ve bunun gibi insanların, bu ülke ile ilgili hiçbir şekilde oy kullanamaması lazım. Çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Gel burada tokmağa bir otur da gör davulun sesini derler adama.

02.01.2018

2 yıl boyunca Almanya'da yaşamış biri olarak söylüyorum sonuna kadar haklı abi. Yani asgari ücretle yani mercedes arabaya sahip olup onu fullemek, 200 euroluk alışveriş yapmak ama 6 euroya en kral eti almak, eve 650 euro kira ödemek ama elektrik, su ve doğalgazın bu kiraya dahil ve sınırsız olması, 50 euro telefon parası (vodafone 10gb internet sınırsız konuşma paketi 32 euro mk. 50 euroya marsı arıyor galiba) gerçekten zor abi. Tabi bunlar orada euro kazanıp yazın 2 hafta buraya tatile gelip euro ile her şeyi alınca burayı ucuz zannetmeleri. Görün abi siz burada sürünürken adamlar oranın en düşük maaşıyla ne dertlere sahipler. Birçoğuyla konuştum hepsinin ağzına Almanya kötü Almanya berbat. Abi o zaman Türkiye'ye dönün diyince oğlum biz şimdi buraya alıştık orada yapamayız bilmem ne kıvırmalar başlıyor. Hepsi vatanlarını çok sever öve öve bitiremez ama bir tanesi bile dönmez hatta birçoğu Türk vatandaşlığını bırakmış durumda.

02.01.2018

Ben de Almanya'ya yeni tasindim. Türklerin cogu Almanya'yi kötülüyorlar, Türkiye dünya lideri süper güc... E niye gitmiyorsun git o zaman dedigimde; alistik artik duzenimiz var diyor kodumun dönekleri.

01.01.2018

Arkadasim almanyadan türkiyeye evlilik nedeni ile temelli dönüs yapan biri olarak yaziyorum. (sonuc malesef pisman geri dönecek) bir kere sen arabani 2 kere fullemekten bahsediyorsun... 200 euro alisverise neler alinir neler bollluk lüks yiyeceklerin olur!!! ayrica asgari ücret 1200 degil hadi 1200 olsun sat arabani kullan normal tasitlari cebinde kalir 200-300 euro!!! bir kere almanyada bir bilet aliyorsun yaklasik (70-90) euro arasi ve tüm ay boyunca bütün tasitlari ücretsiz sinirsiz kullananabiliyorsun..... ordan dönen biri olarak oranin sartlarini cok cok iyi bilmekteyim!! ayrica bunun yani sira kira yardimi var, cocuk parasi var vs. veeee en önemlisi ulan sagligin icin para ödemiyorsun ve en iyi hizmeti görüyorsun!!! defol gel o zaman türkiyeye yasa güzelim memleketinde 1600 tlye ne araba alabilirsin nee et temel gidalara anca yetirirsin!! 200 liraya ayda alisveris nah yaparsin!!!!!

TÜM YORUMLARI OKU (133)