Bu Bilgi Doğru mu? ABD'de Yaşayan Bir Türk “Amerika’da Kirayı Geciktirirsen Ne Olur?" Sorusunu Yanıtladı

Son dönemde yaşanan fahiş kira artışları, Türkiye genelinde ev sahipleri ile kiracılar arasında ciddi gerilimlere yol açtı. Ekonomik belirsizlik ve enflasyonun etkisiyle konut kiraları hızla yükselirken, pek çok ev sahibi mevcut kiracılarından yasal sınırların üzerinde zam talep etmeye başladı. Artan anlaşmazlıklar, adliyelerdeki kira davalarının sayısını da önemli ölçüde artırdı. Barınma hakkının temel bir ihtiyaç olduğu gerçeği karşısında, bu kriz toplumsal huzuru tehdit eden bir boyuta ulaşmış durumda. Peki bu durum diğer ülkelerde nasıl?

Yaşanan bu belirsizlikle birlikte aynı durumun yurt dışında nasıl ilerlediği ve merak konusu oldu. Amerika'da yaşayan bir Türk, bir evden eşya taşındığı anları görüntüleyerek “Amerika’da kirayı geciktirirsen ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Buradan izleyebilirsiniz;

Video sahibinin söylediğini göre noter, ihtarname gibi süreçler yok. Kiranızı 3 gün geciktirirseniz, site çalışanları gelip eşyalarınızı dışarı çıkarıyor ve yeni kiracı için hazır hale getiriyor.

Peki bu doğru mu?

Amerika'da bu sistem ve kurallar eyaletlere göre değişiklik gösterse de böyle bir durum yok. Sosyal medyadaki haberlerin doğruluğunu otomatik tespit eden yapay zekaya göre eyaletlerin hiçbirinde mahkeme süreci olmadan zorla tahliye yapılamaz. Amerika'da yaşayan diğer Türkler de sosyal medyada çok konuşulan bu videoya benzer yorumlar yaptı. Sonuç olarak bir gurbetçi videosu daha yanıltıcı çıktı.

👇

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Bu videolar da ilginizi çekebilir;

Bir İçerik Üreticisi Her Şey Dahil Otelde Günlük Ücreti Yediği Yemeklerle Çıkarmaya Çalıştı
Almanya'da Tedavi Olan Hasta, Kaldığı Hastanenin Koşullarını Paylaştı: “2025 yılında, Almanya’da Bir Hastane…”
"Aç Kaldık": Bir Kadın "1 Haftası 1 Milyon TL" Olan Muhafazakar Otel Deneyimini Paylaştı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe-Galatasaray Maç Skoru Ne Olur? Yapay Zeka Yanıtladı
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı'nın Boşanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devreye Girdiği Ortaya Çıktı
YORUMLAR
09.07.2025

İşte bu yüzden sosyal medya'da her gördüğünüze inanmayın. Orası her şeye rağmen kanunların işlediği bir yer. Mahkeme kararı olmadan böyle bir şey yapmak mümkün değil.

09.07.2025

olum orası türkiyemi amk

09.07.2025

arkadaş bence doğru söylüyor domatesler 50 dolar ekmek 20 dolar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ