24 Yıl Donmuş Halde Bekledi: İşte Annesi ile Arasında Sadece 1 Yaş Olan Mucize Bebek

24 yıldır donmuş bir embriyo olarak bekleyen Emma Wren 25 Kasım 2017'de dünyaya merhaba dedi!

19 yaşındayken eşiyle evlenen Tina, Benjamin'in fibrotik kist hastalığı dolayısıyla hamile kalamadığı için donmuş embriyo evlat edinme yöntemine başvurdu.

ABD'nin Tennessee eyaletindeki Ulusal Embriyo Bağış Merkezi'ne giden çift burada döllenen embriyoyu o dönemde hamileliğe götürmek yerine, dondurmayı tercih etti.

Sonrasında 24 yıldır donmuş halde bekleyen embriyo Tina'nın rahmine yerleştirildi ve 40 haftalık normal bir hamilelik sürecinden sonra Emma Wren dünyaya geldi.

Bilimsel olarak bakıldığında anne ve bebeğinin rahime düşmesi arasında sadece 1.5 yıl var. 

25 Kasım günü, 24 saat süren doğumdan sonra Tina, 3 kg ve 50.8 cm boyunda sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Emma Wren, 24 yıl boyunca donmuş bir embriyodan dünyaya geldiği için tıp tarihinde bir rekora imza atmış oldu.

Tina ise yaşadıklarını şöyle analtıyor; "Bir dünya rekoru kırmak istemiyordum. Bir bebek istiyordum. Embriyo evlat edinebileceğimizi duyduğumuzda ikimiz de çok şaşırmış ve mutluluktan havalara uçmuştuk."

'Embriyoyu bana transfer ederlerken bir anda şunu fark ettim... Ben sadece 25 yaşındayım... biz ikimiz en yakın arkadaşlar bile olabilirdik.'

Tina ve Benjamin 7 yıl önce evlendi. Fakat Benjamin'in ölümcül bir solunum yolu hastalığı olan fibrotik kisti var.

Bu hastalıkla yaşayan kişilere genellikle kısa hatta sadece 30'lu yaşlara gelebilecek kadar bir ömür biçildiği için çift hiç vakit kaybetmek istemedi.

Evlilikleri boyunca birçok kez koruyucu ailelik de yapan Tina ve Benjamin aynı zamanda birçok kez evlat edinmeyi de düşünmüştü.

'Bir Benjamin ile tanıştığımız günden beri bir aileye sahip olmak istediğimizi fakat kendi çocuklarımız olmayacağını biliyorduk. Bir çocuk evlat edinebilmek bile bizi çok heyecanlandırıyordu. Sonra embriyo dondurma işlemini duyduk ve günlerce saatlerce araştırdık.'

2003 yılında açıldığı günden bu yana 700 sağlıklı hamileliği yapan bu kurum, embriyonun kadın rahmine transfer edilmesinden önce bir hormon tedavisi hazırlıyor. Tina 2016 yılının Aralık ayında hormon iğnelerini yaptırmaya başlamıştı. 

Sonrasında Şubat ayında çift embriyo seçme işlemine gitti. Burada onlara verilen kitapçıkta onlarca bağışçı çiftin profilleri, döllenme sırasındaki özellikleri, ağırlık, boy, yaş ve ten rengi gibi bilgiler yer alıyordu.

Tüm listeden önce 10 tane potansiyel embriyo seçen çiftten daha sonra bu tercihleri 3'e indirmesi istendi. Daha sonra bu 3 sıraya kondu. Yumurtanın döllenme gelişimi bakımından en uygun olanı ise, artık dünyaya merhaba diyen Emma olmuştu.

Tina tüm yaşadıklarını şu sözlerle özetledi; "Bence bu onun bizim için doğru bebek olduğunu göstermişti."

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
22.12.2017

İnsanlar embriyo bebek evlat edinsin , siz hala saçma sapan konuları tartışın.

22.12.2017

bebegi de oyle bi kundaklamislar ki tirtil kozasi gibi

tirtil kozasi 😂😂😂😂

22.12.2017

Bilim muazzam şey vesselam..

TÜM YORUMLARI OKU (28)