Yüzüklerin Efendisi Müzikleri, Senfoni Orkestrası Eşliğinde İstanbul’da

Ünlü besteci Howard Shore tarafından bestelenen Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’nin senfonisi Lord of the Rings In Concert: The Fellowship of the Ring, 2-3 Nisan’da Zorlu Center PSM’de sanatseverlerle buluşuyor.

Çok sayıda Oscar ve Grammy kazanan ve Howard Shore tarafından bestelenen Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği ’nin Soundtrack’i Nisan ayında Zorlu Center PSM ’de gösterimde olacak. Serinin tutkunlarının ve klasik müzik severlerin heyecanla beklediği konser, Filarmonia İstanbul ile Rezonans Senfonik Koro ‘yu aynı sahnede bir araya getiriyor. Bu seçkin orkestranın şefliğini ise Ludwig Wicki üstleniyor.

Film müzikleri arasında en karmaşık ve kapsamlı eserlerinden sayılan Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği , Tolkien ’in Orta Dünyasının temellerini yansıtıyor. Kırsalda yaşayan mütevazi Hobbitler, kulağa hoş gelen Kelt ezgilerine dayanırken, Mistik Elfler, ruhani Doğu renklerine sahiptir. Cüceler ise, paralel harmoniler ve kaba, gırtlaktan gelen sesleriyle erkek korolar ile kendilerine yer edinirler. Sanayileşmiş Ork orduları sert ve vurmalılar ile ifade edilir ve insanlar şiddetli ve keskin sesler ile karşımıza çıkarlar.

İngilizce’nin yanı sıra Tolkien’in oluşturduğu Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic ve Kara Lisan gibi dillerde de şarkıların söyleneceği Lord of the Rings In Concert: The Fellowship of the Ring , tarihlerinde Zorlu Center PSM’de izleyenleri büyülemeye hazırlanıyor.

Film Hafızası

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
05.02.2016

:O çatlıyorum kıskançlıkta ben de istiyorummmmmmm istanbulda olmayı :(

05.02.2016

olamaaaaaaaaaaaaz ölüyorum kederimden

05.02.2016

Kahrolsun Ankara da yaşayan bir ergen olmak...

TÜM YORUMLARI OKU (5)