AKM’nin müdürünün resmi plakalı devletin aracını kullanıp Ataköy’deki lojmanda yaşadığı belirtilirken ismini vermeyen bir çalışan, AKM’nin eski müdürü Bülent Bilgin döneminde şube müdürü sayısının bire indirildiğini, personelin geçici görevle bakanlığın başka birimlerine gönderildiğini, ancak Bilgin emekli olunca personelin geri çağrıldığını anlattı. Sabahtan akşama kadar boş oturduklarını, huzursuz olduklarını belirterek faydalı olabilecekleri başka birimlerde görev almaları gerektiğini ifade etti.
AKM, 2005 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yıkılması gündeme getirilince 2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘‘1. Grup Kültür Varlığı’’ olarak tescillendi. Yıkımı yapılamayınca 2008 yılında tadilat gerekçesiyle AKM’nin sanatsal faaliyetleri durduruldu.
Bina boşta olsa güvenlik bulunması gerekiyor. Tinerciler mesken tutar, hurdacılar kapıyı pencereyi talan eder, kabloları sökerler vs. Ancak 58 kişi bayağı abartılı olmuş. Boş binada temizlik görevlisi, araştırma görevlisi, doktor, müdür yardımcısı vs. bulunması ilginç gerçekten. Artık bu arkadaşlar kimin yakını ise devlet baba bunlara harbiden "babalık" yapmış.
Çok var devlet binalarinda boş duran sadece masada oturup para alan insan.Bir akrabam var belediyede calisiyor.Bedavadan belediyenin arabasini kullaniyor,benzine para ödemiyor park etme ücreti vermiyor.Üzerine belediyenin yemeği suyu oldugu gibi evde.Belediyeden aldığı eşyalarla yeni ev duzdü resmen.Çocuklara,sporculara dagıtılan özel şeyler var eve stoklanmış durumda böyle yapan kaç kişi vardır kimbilir.Denetime alinması gerek bunlar bizim paramızla yapiliyor
Kültür ve sanatı öldürürseniz toplum bilincini kırıp emin adımlarla hedefinize doğru ilerlersiniz. Akm'nin kapalı olmasının esas sebebi budur.