Yıl 1967: Hippiler İstanbul'da

BBC Arşivlerinde Türkiye programında bu kez, 1967 yılında hazırlanan ve Batı ülkelerinden gelip İstanbul'da konaklayan hippileri anlatan bir TV haberi var.

BBC muhabiri Tom Mangold'un hazırladığı haber paketinde hippilerden bazılarının ülkeye kullanmak veya satmak için uyuşturucu getirdiği, İngiltere Konsolosluğu'nun durumdan rahatsız olduğu, Türk güvenlik güçlerinin de bununla ilgili önemli mesai harcadığı belirtiliyor.

Popüler İçerikler

Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"
Cani Semih Çelik'in Surlarda Arkasında Duran Gizemli Kişinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı
KYK Yurdunda Erkeklerin Toplu Tacizine Maruz Kalan Kız Öğrenciler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
YORUMLAR

peace ✌

18.12.2017

Normal yaşam tarzımdan koptuğum dediği de işi aşı hazır, sokakları tertemiz, güvenli, her şeye ulaşabilen refah yaşam tarzı . Katmandu da şöyle bi yer: https://www.timothysykes.com/wp-content/uploads/2010/09/kathmandu_trash.jpg https://previews.123rf.com/images/dimaberkut/dimaberkut1401/dimaberkut140100033/24891018-KATHMANDU-NEPAL-DEC-16-Unidentified-poor-people-near-their-houses-at-slums-in-Tripureshwor-district--Stock-Photo.jpg Çünki insanların mücadele edeceği bişey olmayınca sıkılıyo, elindekilerinin değerinin farkına varamıyo, ya kendine dert uyduruyo ya da macera arayışına gidiyo. Mevlana'nın Mesnevi'sinde hazine aramak için yola çıkan adam hikayesi var ona benzettim (gerçi ordaki adam yoksuldu zaten ama yine de benzerlik var, okuyan anlar ne demek istediğimi) ...

18.12.2017

ulan hippilere de ayrı kıl oluyorum iyi ki o zaman yaşamamışım lan

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ