Yeni Sezonları ve İlk Gösterimleriyle Netflix'e Geçtiğimiz Haftalarda Eklenip İzleyen Herkesi Büyüleyecek Yapımlar

Hafta sonu listeniz çıktı bile!

1. The Devil All The Time

The Devil All the Time'da, Ohio ve Batı Virginia'da bulunan, farklı geçmişlerden gelen tuhaf bir grup insanın hayatı konu ediliyor. Filmdeki karakterlerden biri, Güney Pasifik’teki katliamda işkence gören eski asker Willard Russell'dır. Güzel karısı Charlotte’u kanserden kaybetmiş olan yaşlı adam, bütün totemlerine ve dualarına rağmen onu kurtaramamış olmanın suçluluğunu taşımaktadır. Seri katil bir çift olan Carl ve Sandy Henderson, uygun modeller bulup Amerika’nın otoyollarında fotoğraflarını çekip ardından onları öldürmek için diyar diyar gezmektedir. Din adamı olan Roy, ve fiziksel engelli, gitar sever yardımcısı Theodore ise çiğnedikleri kanundan kaçmaktadırlar. Tüm bunların ortasında ise William ve Charlotte'un yetim kalan oğulları Arvin Eugene Russell vardır. Kendisini birbirinden oldukça farklı olan bu insanların ortasında bulan genç adam, iyi ancak şiddete meyilli bir hal almıştır. İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan 1960'lara kadar bu karakterlerin hayatları nasıl bir hal alacaktır?

2. Ratched

Ratched, akıl hastanesinde hemşirelik yapan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. İş arayışında olan Mildred, bunun için bir psikiyatri hastanesine başvurur. Hastanede, insan zihni ile ilgili rahatsız edici deneyler yapılmaktadır. Kendisini mükemmel bir şekilde gösteren Mildred, bir hemşirede aranması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu belirtir. İşe kabul edilmesinin ardından Mildred, zamanla zihinsel sağlık sistemine ve içindeki kişilere sızmaya başlar. Çok geçmeden Mildred'ın güzel görünüşünün ardında yatan korkunç gerçekler ortaya çıkar.

3. Enola Holmes

Millie Bobby Brown'ın Enola Holmes'ü canlandırdığı filmin uyarlandığı kitaplarda Enola'nın annesi kaybolur. Bu durumda Enola onu yok sayan ağabeyleri Sherlock ile Mycroft'tan yardım ister. Sherlock ve Mycroft bu olayı çözerken Enola'yı uzaktaki yatılı bir okula gönderme kararı alırlar. Ancak Enola oradan kaçacaktır.

4. I'm Thinking of Ending Things

Jake ailesini ziyaret etmek için ıssız bir yerde olan çiftliklerine doğru yola çıkar. Ayrılmak üzere olduğu sevgilisi ile birlikte çıktığı bu yolda, Jake beklenmedik şekilde başka bir yola girer ve yolun ortasında kalırlar. Bu sırada gerilimin açık açık yükseldiği bir tartışma başlar. Çiftliğe vardıklarında aslında Jake'in tanıdığını sanan sevgilisi durumun bambaşka olduğunu anlar...

5. Atiye

Şengül Boybaş'ın “Dünyanın Uyanışı” adlı kitaptan esinlenerek hazırlanan dizi, genç ve güzel bir ressam olan Atiye adındaki bir kadının mistik hikayesini konu ediyor. Ailesi ve sevgilisi Ozan ile mutlu bir yaşamı olan Atiye'nin hayatı, bir gün dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’ye gerçekleştirdiği ziyaretle bambaşka bir hal alır. Atiye'nin bölgede yaptığı gezi sırasında, Erhan adındaki bir arkeolog, Atiye ile Göbeklitepe arasında mistik bir bağlantı olduğuna dair bir sembol keşfeder. Bu gizemli olayın peşine düşmeye karar veren Atiye, kendisine bambaşka bir kapı açan bu antik tapınakta geçmişini aramaya başlar. Atiye, geçmişin kapılarını araladıkça, geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulamaya başlar.

6. Dark

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

7. A Star Is Born

Bir Yıldız Doğuyor, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin fark edilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar... 4 Oscar adayı başarılı oyuncu Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın başrollerini paylaştığı filmde Bradley Cooper, ilk kez yönetmen koltuğuna geçiyor. Kadrosunda Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Rafi Gavron, Michael Harney gibi oyuncuların da yer aldığı filmin senaryosunda Eric Roth, Will Fetters ve Bradley Cooper’ın imzası bulunuyor.

8. Love and Prejudice

Film, Jane Austen’in beş kız kardeş, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet’i anlatan romanından uyarlanmıştır. Hikaye George dönemi İngilteresi’nde geçer. Ailenin yaşamı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir. Bay Bingley’in iyi bir aday olduğuna kanaat getirir. Bu aday ise Jane’den etkilenecektir. Bu durumu fark eden anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’in malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane, üstüne bir de hastalanır. Bu kez ona yardıma giden Elizabeth de Bay Darcy’nin takibine takılır. Elizabeth bu durumdan hoşlansa da esas Bay Wickham’dan ziyadesi ile etkilenecektir. Lydia işin içine hesapsızca dahil olduğunda cesaret kavramı gözler önüne serilir. Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin yaşamları umulmadık bir biçimde karmaşıklaşacaktır.

9. Mortal Engines

Ölümcül Makineler, büyük bir yıkımın ardından kurulan yeni düzende hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini konu ediyor. Medeniyeti yok eden büyük felaketin ardından yıllar geçmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. İnsanlar kendilerine yeni bir yaşam biçimi geliştirmiştir. Yeryüzünde hareket eden büyük şehirler, dünyada dolaşarak daha küçük olan kasabaları vahşice yağmalamaktadır. Tom Natsworthy, yürüyen büyük şehirlerden olan Londra’nın alt sınıfındandır. Tehlikeli kaçak Hester Shaw ile karşılaşan Tom Natsworthy artık hayatta kalmak için savaşmak zorundadır. Bu iki farklı insan hayatlarının değişmesine neden olan bir ittifak kurar. Yollarının kesişmesi beklenmedik olan bu ikilinin kurduğu ihtimal dışı ortaklık, dünyanın kaderini değiştirecektir.

10. Gilmore Girls

Hayali bir kasaba olan Stars Hollow'da geçen sıcak bir anne kız hikayesi. Kasabanın her biri nev-i şahsına münhasır sakinleri, genç yaşta anne olan Lorelai ve kendi hatalarını tekrarlamaması için üstüne titrediği kızı Rory'nin sakin kasaba hayatındaki maceraları.

11. Broadchurch

Genç bir çocuğun öldürülmesinin ardından adeta bir medya ordusunun akın ettiği küçük bir sahil kasabasının perdeleri, cinayetin ardından aralanmaya başlar.

The Killing benzeri bir İngiliz draması olan dizi, 8 bölümden oluşuyor.

12. The Umbrella Academy

Dizide, Umbrella Academy olarak bilinen süper kahramanların olduğu bir akademide bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya geliyorlar.

13. The Lovely Bones

Bir banliyöde oturan 14 yaşındaki bir kız 1970 yılında, Pensilvanya’da bir komşusu tarafından öldürülür. Bu genç kız yaşadığı hikayeyi cennet ile dünya arasında bir yerden anlatmaktadır. Etrafındaki insanların, ölü bir bedeni ararlarken nasıl da değiştiklerini, çektikleri acıları, katilinin neler yapmakta olduğunu izler. Onlara destek olmak için çırpınır durur.

14. The Social Dilemma

Sosyal İkilem, sosyal medyanın insanlar üzerindeki tehlikeli etkilerini gözler önüne seriyor. Tweet atarız, severiz ve paylaşırız. Peki sosyal medyaya artan bağımlılığımızın sonuçları nelerdir? Dijital platformlar giderek daha fazla bağımlılık yapar hale geldikçe Silikon Vadisi çalışanların ekranın diğer tarafına ışık tutuyor. Uzmanlar, ekranın arkasında nelerin gizlendiğini ortaya çıkararak sosyal medyanın insanları nasıl yeniden programladığını gözler önüne seriyor.

15. Yes Man

Hollywood'un en sevilen komedyenlerinden, mimik ustası, mizah şahikası Jim Carrey'in her zamanki gibi üst seviyede bir performans sergilediği 'Bay Evet', her şeye hayır demeye alışmış Carl Allen’ın komik hikayesi üzerine kurulu, sevimli bir film. Allen, kendi isteğiyle katıldığı bir program sonucunda bir yıl boyunca her soruya cevabı ’’evet’’ olacaktır. Başlangıçta bu durumdan hoşnut gibidir. Çünkü bu kararı sanki hayatını pozitif yönde geliştirmektedir. Ancak bu kararı zaman içinde belaya da 'evet' anlamına gelecektir. Harry Potter serisinin yapımcısı David Heyman’in yapımcılığını üstlendiği ve başrolde usta oyuncu Jim Carrey’nin bulunduğu filmle, kahkahaya evet diyeceksiniz.

16. Requiem For A Dream

Bir Rüya İçin Ağıt, Hubert Selby’nin romanından uyarlanmıştır. Uyuşturucu bağımlısı bir genç, televizyon bağımlısı annesi ve aralarında günden güne yükselen bir uçurum... Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi, ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlar... Bu trajik hikaye 'Black Swan,' 'The Wrestler,' 'Pi' ve 'The Fountain' gibi kült filmlere imza atmış Darren Aronofsky tarafından yönetilmiş; özellikle de Clint Mansell tarafından yapılan müzikleriyle hafızalara kazınmıştır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Hangi Klasik Türk Dizisi Tiplemesisin?
Sanatla Nefes Alıp Verenlerin Son Altı Aydır Aşırı Özlediği Aslında Sıradan Olan Aktiviteler
Bir Zamanlar Hepimizin Yeni Bölümünü Heyecanla Beklediği Çığır Açan 16 Yabancı Dizi

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!