Yaşıtları Avrupa'yı Ücretsiz Gezerken Evinden Çıkamayan Türk Gençliğinin Dramı

DW Türkçe isimli bir haber sitesi bugün sıradan bir haber yayınladı. Ancak bu haberle ülkedeki gençliğe bir dokundu bin ah işitti.

Son yıllarda ateşi söndürülemeyen döviz kurları malumunuz.

Genç işsizlik de yine ülkemizin en büyük sorunlarından. Üstelik iş bulsanız bile Avrupa'nın Euro bazında en düşük maaşlarını kazanan birkaç ülkesinden biriyiz.

Tüm bunların üzerine Almanya çıkışlı DW şu haberi paylaştı.

Haberde bir sorun yok ama Avrupalı yaşıtlarının yaptıklarının hayalini bile kuramayan gençlerimiz ister istemez bir karşılaştırma yaptı.

çağla

Ücretsiz Avrupa seyahatiyle kendi sosyal tecrübelerini paylaşanlar oldu.

mücahit ahmet çakır

Avrupa'da işler biraz ters.

anıl caba

Haberin altında bol bol ironi de kullanıldı.

economist41

Ne yazık ki var.

terbiyesizherif

Kemal Sunal durumu özetlemiş.

tuğba renoir

Mezun olmakla da bitmiyor elbette.

zey

Gerçekten yırtmak gerekiyor.

ayaksızlar

Vize, pasaport, konaklama, yeme içme hariç durum bu.

cem demir

Üstelik pasaport ve yurt dışı çıkış ücretleri her sene fahiş bir şekilde artıyor.

B

Şanslı azınlıktan değilseniz durum tam olarak böyle.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İzlememek elde değil...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
31.07.2019

2009 yılında revaçta bir tatil yöresinde her şey dahil konseptinde bir otelde çalışıyordum; yaşım 26. Otel %80 İngiliz. Temmuz ayı ortalaması 1 kişi konaklama 10 pound, 1 kişi maliyeti 7 eur. 16-25 yaş aralığındaki gençler arkadaşlarıyla gelip 10-15 gün kalabiliyorlardı. Çoğuyla konuşuyorduk ve tatillerinin "sadece bir bölümünün" Türkiye olduğunu söylüyorlardı hepsi de. Nasıl özenmiştim, nasıl kıskanmıştım... Çalışıyor olduğum için koymamıştı, az maliyetle o yaşta bir çok yere gidip görebildikleri içindi hissiyatım... Uzun mesai saatleri boyunca beni gördüklerinde "İngiltere'de bu kadar çalışsan çoktan zengin olmuştun" diyorlardı; bense sadece zaruri giderlerimi karşılayayım da kalan cebimde kalır diye düşünüyordum. 10 sene sonra yurdum gençleri halen maliyet hesabı yapmaya zorlanıyor... Ne kadar yazık...

31.07.2019

Coğrafi kader falan yazmışlar. Değil arkadaşım. Almanya dümdüz edildi dünya savaşları sonunda ama adamların şimdiki haline bak. Bizdeki siyasal islamcılar devletin parasını israf etmese ülke onları kendine rakip bile görmez ama çar çur edilen paranın haddi hesabı yok bu ülkede.

06.12.2021

iyi yönetilirse sudan, etiyopya bile gelişmiş ülke olur bunu herkes biliyor zaten. kendi döneminde tek başına , iş işten geçmeden ne yapabilirsin ki onu diyoruz.

31.07.2019

çocukken bile gerçekçi olarak yetiştiriliyoruz hayal kurmak bile imkansız geliyor kaldı ki 1 dolar= 5,5 tl , 1 euro= 6,17 tl iken Avrupa seyahati çölde yaşayıp yağmur duası etmeye benziyor.

TÜM YORUMLARI OKU (38)