Yarışma Kuralları İhlal Edilmiş: Eurovision, Filistin'e Desteği Nedeniyle İzlanda'ya Para Cezası Verdi

Avrupa Yayın Birliği (EBU), İsrail'de düzenlenen 2019 Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Filistin bayraklı atkı ile protesto gösterisi yapan İzlanda'ya para cezası verdi.

Euronews'te yer alan habere göre, Eurovision Şarkı Yarışması organizatörü Avrupa Yayın Birliği cumartesi günü yaptığı açıklamada, İzlanda'nın bu hareketinin siyasi davranışları yasaklayan kuralı ihlal ettiğini belirtti.

"Yarışmanın hiçbir durumda siyasileştirilmemesi gerekiyor"

Yarışmanın 2.6 sayılı kuralı, 'Katılan yayıncıların, Eurovision Şarkı Yarışması'nın hiçbir durumda siyasileştirilmemesi ve araçsallaştırılmamasından emin olmak için ilgili delegasyonlarında ve ekiplerinde gerekli tüm adımların atılmasını sağlama gerekliliği olduğunu' öngörüyor.

İzlanda temsilcisi Hatari grubu ise İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki işgaline karşı tavrı ile biliniyor.

İsrail'deki Eurovision'da Bayrak Açtılar: İzlandalı Grup Hatari ve Madonna'dan Filistin'e Destek

Ceza onaylandı

EBU, açıklamasında İzlanda yayıncısını ne kadar para cezasına çarptırdıklarından bahsetmedi ancak 'rekabet kurallarına uygun' olduğu belirtildi. EBU'ya göre ceza temyiz mahkemesince onaylandı.

"Politika ve kültürel bir etkinlik birbirine karıştırılamaz"

Yarışmada oylama devam ederken sahne alan dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna'nın dansçısının arkasında bulunan Filistin bayrağı da izleyenlerin gözünden kaçmamıştı.

İsrail Kültür Bakanı Miki Regev, yarışma sonrası gazetecilere verdiği demeçte, 'Bu bir hataydı, Madonna'ya büyük saygı duymakla birlikte, politika ve kültürel bir etkinlik birbirine karıştırılamaz.' şeklinde konuşmuştu.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
22.09.2019

"Politika ve kültürel bir etkinlik birbirine karıştırılamaz" diyende politik ilişkiler dolayısıyla ülkelerin birbirine oy verdiği sikik müzik yarışması

23.09.2019

Senelerdir katılmadığımız için belki güncel değildir sizde konu. Ülke jürileri evet dediğiniz gibi politik oylar kullanmaya devam ediyor, fakat artık ülkelerdeki seyircilerin de verdiği oylar ülke jürilerinin oylarına ekleniyor ve puanlama buna göre yapılıyor. Hatta sırasıyla önce ülke jürilerinin puanları tek tek açıklanıyor, seyirci puanları ise kümülatif olarak bir seferde eklenerek gösteriliyor. Tepkimizi de güncellememiz gerektiğini düşünüyorum. Eurovision'ı hiç özlemediniz mi? Hep futbol için mi birleşsin bu ülke? Eskiden müzik de birleştirirdi bizi. Bir akşamlığına bile olsa.

22.09.2019

İsrail diye bir devlet yoktur çünkü onlar teroristtir.

22.09.2019

standart , batının iki yüzlülüğü...

TÜM YORUMLARI OKU (16)