G7, yani dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden ülkeleri tanımlayan kısa ad. Bugüne kadar dünya ekonomisini ve uluslararası kuralları belirlemek için pek çok kez işbirliğine giden ülkeler bu kez geleceğe çeki düzen vermek için bir araya geldi. Amaç; yakın geleceğin yeni normali haline gelecek olan yapay zekanın hangi kurallar altında işleyeceğini şimdiden belirlemek.
Bu konuda müslümanların aklında tek bir soru var. Robotla ilişkiye girmek caiz midir?
Insani tanri mi yaratmistir, bir sey diyemem ama insan kendi tanrisini yaratmanin esiginde, bunu soyliyebilirim. Yapay zeka insan kapasitesini bir adim gectigi anda artik donusu olmayan bir yola girer. Simdiye kadarki tum gelisim insan zekasinin urunuydu ve bilgisayar kapasitesi 2senede bir 2ye katlaniyordu. insandan daha ileri zeka demek cok daha ileri bilgisayar elektronik tasarimi yapabilmesi demek. Bununda getirisi dahada iyi tasarim yapan daha yuksek zeka. Bu dongu ile ussel artisla bir zeka patlamasi gerceklesir ki, ortaya cikacak yapay zekanin kapasitesini ve yapabilceklerini hayal bile edemeyiz. Karinca ile insan arasindakinden buyuk farklar olusabilir.
Gelecek 30 seneyi çok büyük bir heyecanla bekliyorum :) İlk önce umarım tüm dünya global tek bir ülke haline gelir. Din, ırk, para savaşları son bulur. Yüzümüzü bilinmeyene ''uzaya'' doğru çevirip, başka gezegenlere kendi kolonilerimizi kurup, uzayın en diplerini araştırmaya bir an önce başlarız.