Onedio Logo

Ve Portekiz Başardı: Mart Ayında Tüketilen Elektriğin Tamamı Yenilenebilir Enerjiden Karşılandı

Kapak Görseli

Portekiz’de geçen ay yenilenebilir enerjiden elektrik üretimi, ülkenin toplam elektrik tüketimini geride bıraktı. Portekiz’de 9 Mart’ta başlayan süreçte, 70 saat boyunca tüm tüketim kesintisiz olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı ve hiç emisyon üretilmedi.

null Görseli

Avrupa Birliği’nin yenilenebilir enerjide öncü ülkelerinden Portekiz’de mart ayında yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik üretimi, ülkenin toplam elektrik tüketimini geçti.

Portekiz Enerji Altyapı Şirketi verilerine göre, ülkedeki bol yağışlı ve rüzgarlı hava koşulları geçen ay hidroelektrik ve rüzgar santrallerinde üretimi artırdı.

Martta yüzde 100 yenilenebilir enerji aydınlattı

Portekiz’de mart ayında yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik miktarı 4 milyar 812 milyon kilovatsaate ulaştı. Söz konusu ayda ülkede toplam 4 milyar 647 milyon kilovatsaat elektrik tüketildi. Böylece geçen ay ülkede tüketilen elektriğin tamamı yenilenebilir enerjiden karşılandı.

Portekiz’de 9 Mart’ta başlayan süreçte, 70 saat boyunca tüm tüketim kesintisiz olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı ve hiç emisyon üretilmedi.

1.8 milyon tonluk karbondioksit salınımı engellendi.

Öte yandan Portekiz Sürdürülebilir Karasal Sistem Birliği’ne göre, ülkede mart ayında yenilenebilir enerji üretimi sayesinde 1.8 milyon tonluk karbondioksit salımı engellendi. Bu miktarın karbon piyasasında 21 milyon avroluk ödeneğe karşılık geldiği bildirildi.

Yüzde 31’i rüzgar enerjisiyle karşılandı.

Ayrıca yılın ilk çeyreğinde Portekiz’de yenilenebilir enerji üretimi toplam tüketimin yüzde 61’ini karşıladı. Bu miktarın yüzde 31’ini rüzgar, yüzde 24’ünü hidroelektrik, yüzde 5’ini biyokütle, yüzde 1’ini ise güneş enerjisi santralleri oluşturdu.

Portekiz, 2016’da 107 saat boyunca toplam tüketimini tamamen ve kesintisiz olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamıştı.

Portekiz'in bu başarısı sosyal medyanın da gündeminde...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Market Alışverişini Yemek Kartıyla Yapanlardan Prim Kesilmesi Kararı Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı
Market Alışverişini Yemek Kartıyla Yapanlardan Prim Kesilmesi Kararı Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı
Acun Ilıcalı, Hull City'nin "Türk Bayrağıyla Gelmeyin" Duyurusuna Açıklık Getirdi
Acun Ilıcalı, Hull City'nin "Türk Bayrağıyla Gelmeyin" Duyurusuna Açıklık Getirdi
Geçmiş Yıllarda Türkiye'yi Öven Bir Turistin Son Ziyaretinden Aktardıkları İçinizi Sızlatacak
YORUMLAR
09.04.2018

Sırf bu yorumu yapabilmek için kaydoldum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki en büyük hayali kendi güneş santralini açmak olan ve şu ana kadar yüzlerce GES gezmiş ve fizibilite raporu incelemiş birisi olarak bunları yazıyorum. Devlet GES kurmak isteyen herkese elinden gelen bütün yardımı yapıyor yaklaşık yüzde 10 ana sermaye gösteren herkese geri kalan yüzde 90’ı hibe ve krediyle tamamlıyor. Üstelik santral kurulduktan sonra devlet sana 10 sene ürettiğin enerjiyi alma garantisi veriyor. Gelgelelim bizim halkımız parasını eve arabaya yatırmaya devam ediyor. Sadece bir ev parası ile ana sermaye gösterebilir ve santral açabilirsiniz. Diğer husus ise Nükleer güç ile yenilenebilir enerji kıyası. Arkadaşlar Akkuyu 10 dönümlük arazi içerisinde 4800 mw enerji üretebilme kapasitesine sahip siz 4800 mw gücünde bir güneş tarlası kurmaya kalksanız 96000 dönüm arazi gereklidir bakın tam tamına 96000 dönümden söz ediyorum. Bence bir şey yazmadan önce neyin ne olduğunu bir güzel araştırın derim.

09.04.2018

o zaman 20bin metrekarelik alanda (bina çatısı) güneş paneli kurmak isteyen benim işletmem niye bürokrasiye takılıp kuramadı? neden olmaz benim sattığım elektriği alacaksın denildi?

10.04.2018

Güneşin var,denizin var,rüzgarın var ama hala daha enerjide dışa bağımlısın.Millet senin 3-4 ayda aldığın güneşi,belki 1 yılda alıyor ama enerji üretiminde seni sollamış ise burada çözümü nükleer falan kurup halledemezsin..

09.04.2018

muasır medeniyetler

TÜM YORUMLARI OKU (43)