Uzun süre alkol tüketmek beyin fonksiyonlarının azalmasına, unutkanlığa ve alkol bağımlılığına neden olabiliyor. Özellikle gençlerin gelişmekte olan beyin fonksiyonları alkole karşı daha savunmasız olabiliyor.
Sigaradan sonra özellikle ağız ve gırtlak kanseri riskini artırabilecek en büyük etkenlerden biri sürekli tüketilen alkol olabilmekte.
Çökmüş akciğerlerle zatürreye yakalanma olasılığı daha yüksek hale gelebiliyor. Bir kişi alkol içmesi sonucu kusarsa ve kusmuklar akciğerlerine emilirse boğulma riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.
Çok fazla alkol almak başlangıçta karaciğerde yağ birikimine neden olabiliyor. Çok miktarda içilmeye devam edildiğinde karaciğer iltihaplanabilir, bu da karaciğer yetmezliğine ve ölümle sonuçlanabilecek alkolik hepatite neden olabilir. Karaciğer kanser ve siroz riskini de artırabiliyor.
Önerilen limitlerin üstünde alkol tüketimi mide ülseri, iç kanama ve kansere neden olabiliyor. Ayrıca gastrite sebep olup gıdanın emilmesini önleyerek kanser riskini artırabiliyor.
Ağır veya uzun süreli alkol kullanımı pankreasın iltihaplanmasına neden olabiliyor; bu da ağrı, kusma, ateş ve kilo vermeye hatta ölüme bile sebebiyet verebiliyor.
Alkol, yüksek tansiyona neden olarak kalp krizi ve inme riskini artırabiliyor. Ayrıca kalp kaslarını zayıflatıp,kalp yetmezliğine de sebep olabiliyor.
Böbreklerimizin sağlığında da olumsuz etkilere neden olabiliyor.
Ağır ve uzun süreli içki ülsere ve kolon kanserine neden olabiliyor.Ayrıca vücudumuzun besin maddelerini ve vitaminleri emme yeteneğini de etkiliyor.
Erkeklerde: İktidarsızlık ve infertilite (kısırlık) ve kadınlarda, infertilite (kısırlık). Ayrıca hamileyken alkol içmek, doğmamış bebeğin gelişimine ciddi zararlar verebiliyor.
Alkol vücudun kalsiyumu emme kabiliyetine müdahale edebiliyor bu da, kemiklerimizi zayıflatarak osteoporoza neden olabiliyor.
Alkol aynı yağlı ürünler gibi fazla kalorilidir. Bu yüzden kilo alımına neden olabiliyor.
Alkol vücudumuzu ve cildimizi kurutabiliyor. Aynı zamanda kan damarlarını genişleterek cildimizin kırmızı veya lekeli görünmesine neden olabiliyor.
Doğru karar vermeyi engelleyebilir ve fazla kullanımında kaygılara, konsantrasyon eksikliğine, depresyona ve şizofrene yol açabiliyor. Ruh Sağlığı Vakfı'nın yapmış olduğu araştırmaların sonuçlarına göre intiharı da tetiklediği görülmekte. Aile içi şiddete, hırsızlığa ve vandalizme kadar kötü suçların işlenmesinde de etkili olabilmekte.
bir doktor olarak söylüyorum yazılanların tamamı yanlış
Bok gibi zaten hiç içemiyorum istesemde olmuyor. Sarhoş olmak istemiştim nasıl bi duygu olduğunu anlamak için ama hiç etki etmedi. Zorla içtim çok kötü tadı var.
Nasıl yani sen şimdi bana RAKI içme mi diyosun ? Sohbetine doyum olur mu rakının ? Sıcacık havalarda sahilde güneşlenirken buz gibi bir bira da mı içmiyim ? Ya da konserlerin en güzel ritimlerini dinlerken bir vodka redbull da mı içmiyim ? Ya da akşam sahilde oturmuş makara muhabbet yaparken jager shotta mı içmiyim ? Yok artık.