Uğruna Yaşadığımız 3 Şey: Kira Parası, Yemek Parası, Yol Parası

Ne için para kazandığınızı hiç düşündünüz mü? TÜİK'in yayınladığı rapora göre; 2015 yılında yapılan harcamaların büyük bölümü kira, gıda ve ulaşıma gitti. Para için muslukları kıstığımız alanlar ise eğitim ve sağlık oldu.

Konut ve kira harcamalarında listenin başında İstanbul var

Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %29,8 oranıyla İstanbul iken en düşük payı ayıran bölgeler %22,8 ile Doğu Karadeniz ve Ortadoğu Anadolu Bölgeleri oldu.

Güneydoğu Anadolu gıdaya en çok bütçe ayıran bölge

Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge %26,8 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge %15,8 ile İstanbul oldu.

Eğitim ve sağlığa yapılan harcamanın en yüksek olduğu il yine İstanbul

Tüketim harcamaları içinde eğitime %3,2 oranıyla en yüksek payı İstanbul ayırırken, Batı Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri %1,2 ile en düşük payı ayıran bölgeler oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı %2,4 ile İstanbul, en düşük payı ise %1,1 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.

Harcama gruplarında İstatistiki Bölge Sınıflaması 1. Düzey bölgelerinin dağılımı

Hanehalkı tüketim harcamalarının dörtte biri İstanbul’da gerçekleşti

Araştırma sonuçlarına göre;  Türkiye’deki toplam tüketim harcamalarının %25,3'ü İstanbul’da oturan hanehalkları tarafından gerçekleştirildi. İkinci sırada %14,6 ile Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen Akdeniz Bölgesi'nin payı %12,2 oldu.

Tüketim harcamalarında en düşük pay Kuzeydoğu Anadolu Bölgesine ait oldu

Türkiye’deki toplam hanehalkı tüketim harcamalarında en düşük payı %1,7 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı.  Bu bölgeyi, %3 oranıyla Doğu Karadeniz ve Ortadoğu Anadolu Bölgeleri izledi.

Harcama gruplarının İstatistiki Bölge Sınıflaması 1. Düzey’e göre dağılımı, 2015

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
03.11.2016

bazı yavşakların zihniyetinin bedeli ödüyoruz. bir avuç zebani parsel parsel inşaatları dikip gelir adaletsizliğini milletin götüne sokuyor. bu duruma itiraz edip adalet isteyenleri, düzenbozuculukla itham edip dış güçlerin maşası olarak yaftalayan kahpe yığınları var bu ülkede.

03.11.2016

kısacası olayın özü şu;yaşamıyorsunuz siz,hayatta kalıyorsunuz sadece demek istenmiş.

Dünyadaki siyasiler bunun üstünden geçiniyo zaten , sen bişeylere muhtaç kalki güçlüye boyun eğesin... Ondan sonra garibim seviniyo yol kaldırım yapıldı diye :(

TÜM YORUMLARI OKU (23)