Twitter'da Özgür Demirtaş ile Enver Aysever Arasında 'İdeoloji ve Bilim' Tartışması

Cumhuriyet gazetesi yazarı Enver Aysever ile İktisat Profesörü Özgür Demirtaş arasında Twitter'da başlayan kavga sürüyor. Aysever'in 'Siyaset olmadan salt kendini düşünerek nasıl iyi insan olacaksın? Bildiğin ahmak' sözleri ile hedef gösterdiği Demirtaş, 'Enver Aysever kim?' şeklinde karşılık verdi.

Demirtaş-Aysever kavgası sosyal medyanın da gündemine oturdu. 

Özgür Demirtaş, sosyal medyada oldukça popüler bir akademisyen 👇

Finans Profesörü Özgür Demirtaş'tan Aforizma Tadında 27 Tweet

Demirtaş geçtiğimiz gün, Cumhuriyet yazarı Enver Aysever'in isim vermeden kendisini hedefe koyduğu eleştirel tweetleri alıntılayıp, 'Enver Aysever kim?' yazdı.

Enver Aysever'in, tartışmaya neden olan tweetleri şu şekildeydi...

Demirtaş'ın 'Enver Aysever kim?' tweetine Aysever'den yanıt gecikmedi.

Aysever, bazı takipçilerinin konuyla ilgili yazdıklarını retweetledi.

'Liberal ahmaklık' olarak nitelediği olayla ilgili başka bir paylaşım yapmadı. Özgür Demirtaş'tan da konuyla ilgili farklı bir yanıt gelmedi...

Özgür Demirtaş'ın takipçilerinden konuyla ilgili tepkiler geldi...

Demirtaş-Aysever tartışması, Ekşi Sözlük'ün de gündemindeydi.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
04.12.2018

Enver Aysever "Kısır siyasi tartışmaları bi tarafa bırakalım" diyen Özgür Demirtaş'ın sözünü gram anlamamış. zira Özgür Demirtaş'ın da gündeme getirdiği ülkemizdeki "okuduğunu anlama oranının düşük olması" konusu işte burada devreye giriyor. Hakaret ederek eleştiren kişi Enver Aysever. Kendisine ahmak diyen birine cevap olarak "başkasını bulamamış" şeklinde nezaket ile ve ZEKASIYLA cevap veren Özgür Demirtaş. ARADAKİ FARK BU. Enver Aysever tarafında olanlar Özgür Demirtaş'ı ya hiç dinlememiş yahut gerçekten anlamamış kişilerdir! Çünkü Özgür Demirtaş ASLA HÜKÜMETTEN YANA OLMAMIŞTIR! Eleştirilerini hep yapıcı bir şekilde yapabilmiştir. Olması gerekeni savunmuştur. Bu yüzden de kendisine Hükümet Destekçileri bile cevap veremeyince "Amerikan Güzellemesi yapıyorsunuz" gibi safsatalarla dahi saldırmıştır! Adam Eğitimden, Ekonomik olarak güçlenmemizden bahsediyor. bireysel olarak böyle bir başarı yakalamadan kahvehanelerde emekliler gibi sürekli aynı şeyleri konuşmamızı isteyen hükümete inat kısır siyasi tartışmaların oyununa gelmememizi bize öğütlüyor. Enver Napıyor, eleştirilecek onca kişi varken tutuyor Özgür Demirtaş gibi birine laf sokmaya çalışıyor. Bunu yaparkende anlamadan-dinlemeden doğrudan "Ahmak ve Cahil" diyerek HAKARET ediyor! Özgür Demirtaşın sosyal medyada bulabileceğiniz tüm konuşmalarını dinlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ülkedeki gençlerin vizyonunu arttıracak sayılı kişilerden biridir!. Burada yazılan yorumlarda görüyorum ki Sadece internet ortamında yapılmış anket sonucuna bakarak "halk gene yanlış kişiye oy verdi" diyenler Bu platformu kullanan kesim ile ahaliyi bir tutarak toptancı bir bakışla enver ayseverin düştüğü gaflete düşmüşlerdir! bir de Soyadı benzerliği yüzünden selahattin demirtaşla aynı kefeye koyanlar var Prof. Doktor Özgür Demirtaş'ı. Yazık. Adam bu ülkede resmen amme hizmeti sunuyor yaptığı konuşmalarla. Ne envere ne de şakşakçılarına yedirmeyiz hocamızı. ucuzca ve prim yapmak için saldıranları er geç bu millet anlar.

03.12.2018

"Siyaseti bırakın, kendinizi geliştirin" sözünden hangi zihniyet rahatsız olabilir... Ülke, kendisini geliştirmeyip siyaset yaptığını zannedenlerle dolu olduğu için bu haldeyiz zaten. Bir millet kendisini geliştirirse siyasete yön verir, geliştirmezse siyaset o millete yön verir. Sonra günümüzde olduğu gibi bundan birkaç sene önce siyasilerin "kardeşim" dediği adamı sevenler, bugün siyasetçiler "kalleş" dediğinde aynı kişiden, mantıklı gerekçeler olsun/olmasın nefret eder.

04.12.2018

Siyaseti bıraktığın anda zaten kendini yetiştiremiyorsun. Görüyorsunuz işte son 16 sene ve ülkenin halini. Ülkemiz hiç bir dönemde bu kadar tek adamlığa yaklaşmamıştı Cumhuriyet tarihi boyunca.

04.12.2018

Özgür Demirtaş tam olarak sistemin adamı. milyonlarca fakir yaratan, zenginleri daha da zenginleştiren, doğacak çocukları borçlandıran sistemin. boş ve popülist hatta ekonomi dışında ağzına aldığı bir çok konuda cahilin önde gideni. sevdiğiniz, beğendiğiniz bir insanı körü körüne savunmak yerine hatalarını görebilecek kadar sorgulayın. kimsenin her söylediği laf doğru değildir. iki doğru söz söyleyene tapınmaktan vazgeçin.

TÜM YORUMLARI OKU (44)