Türkiye'den Üst Düzey Bilim İnsanı Neden Çıkmıyor?

'Sizce nasıl çözülür?' yedinci bölümüyle yayında! Bugün sokağa mikrofonlarımızı Türkiye'de bilim insanı eksikliği sorunu için uzattık.

Popüler İçerikler

Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.11.2017

Başarılı olan yurtdışına gidiyor ülke ile ilgili bir eleştiri yap ''beğenmiyorsan siktir ol git başka ülkeye, yaşama burada'' diyorlar. Gidince de ''kıymetli beyinler Türkiye'yi terk ediyor'' diyorlar, en son beyin göcü liselere kadar düştü dediler. Bakın siktir olup gidiyor beğenmeyenler buyurun sonra niye bilim adamı yok. O bebekli kadının dediği de çok doğru laboratuvarsız kütüphanesiz üniversite aç mezunundan bilim bekle. Biri Odtüde Boğaziçin'de biyoloji kimya okusun diğeri Kırklarelin'de okusun mezun havuzunu berbat etsin. Eğitim düzelmedikçe bilim insanı çıkmaz çıkan da yurtdışına gider.

08.11.2017

bilim bir kulturdur, bir dusunce seklidir. batinin ronesansla basardigi bu dusunce yapisina ulasmak oldu. kendilerine aristo yada klise tarafindan sunulan cevaplarla yetinmediler, sorguladirlar, sorguladikca eksik kalan uyusmayan yerleri gorduler. doganin calisma seklini, kanunlarini cozmek icin yarisa girdiler, her bulduklari yeni bilgiyi tekrar sorgulayip daha dogrusuna ulasmaya calistilar. turk egitim sistemiyse bunun tam tersine itaat eden, sorgulamayan birey yetistirme uzerine insa edildi. ne kadar zeki insanin olursa olsun, dogru bakis acisina sahip degilse, sorgulamiyorsa, dogru sorulari sormasini bilmiyorsa bilimsel calismalari ondan bundan citation almakdan oteye gecemez, gecmiyorda.

08.11.2017

ıq seviyemiz düşük diyen kadın tipik türk öğretmeni zihniyetine sahip çocuk neden yapamıyor gerizekalı çünkü kafa basmıyor da ondan yapamıyor diyor acaba ben mi anlatamıyorum alanımda yeteri kadar iyi miyim kendimi geliştiriyor muyum bildiklerimi karşımdakine aktarabiliyor muyum sorgulamıyor veya çocuğun mu bir sorunu var bir yerde mi takılmış onu da düşünmüyor çocuk çalışmıyorsa ona da bir çözüm aramıyor e öğretmenler gamsız dersimi anlatır çıkarım havasında -çoğu zaman onu bile düzgün anlatamıyor-

TÜM YORUMLARI OKU (21)