Türkiye'deki Alman Temsilcilikleri Terör Tehdidi Nedeniyle Kapatıldı

Alman Bild gazetesi, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı tehdidi olduğunu ve Türkiye'deki tüm Alman temsilciliklerinin kapatıldığını yazdı. Ayrıca Ankara'daki Alman Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda temsilciliklerin kapatıldığı bilgisini doğruladı.

Alman Bild gazetesinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ve tüm konsolosluk temsilcilikleri terör tehdidi nedeniyle kapatıldı.

Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinin devam ettiğine işaret edilen haberde, hem diplomatik temsilciliklerin hem de Alman okullarının 16 Eylül'e kadar kapalı kalacağı ve temsilciliklere sınırlı ulaşım olacağı ifade edildi. 

Gazete, haberin kaynağı olarak da Almanya Dışişleri Bakanlığı'nı gösterdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Alman Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı açıklamada Alman temsilciliklerinin sınırlı hizmet vereceğini doğruladı.

"Ön tedbir alındı"

Haberde olası bir terör saldırısına yönelik işaretler olduğu, Alman temsilciliklerinin kapalı tutularak çalışanların, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve bir ön tedbir alınmasının amaçlandığını kaydedildi. Ancak terör tehdidine ilişkin başka bilgi bulunmadığı da haberde vurgulandı.

Deutsche Welle Türkçe

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
14.09.2016

Türkiyede artık Mitin yaptığı açıklamalara değil Elçiliklerin kapatılıp açılmasına bakar olduk yazık bize Bu Alman Elçiliği de olmasa yeriz ayvayı

Pasif Kullanıcı
14.09.2016

Şunlar kapattılarsa durum fena. Dikkatli olun.

14.09.2016

bunlarda bokunu çıkardı hee.. cocuklar torpil patlatıyor olum korkmayın bayram harçlıkları biter yakında..

TÜM YORUMLARI OKU (16)