Türk Bilim İnsanı Betül Kacar, Evrende Yaşamın İzlerini Araştırmak İçin Oluşturulan NASA Ekibine Kabul Edildi

Türk bilim insanı Betül Kacar, Twitter hesabından NASA'nın evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturduğu ekibe kabul edildiğini duyurdu.

ABD’deki Arizona Üniversitesi’nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi departmanında doçent olarak görev yapan Betül Kacar, şu mesajı paylaştı: “Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle: “Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim.”

Sosyal medya kullanıcıları Kacar’ın bu başarısına tebrik yağdırdı. Bunun üzerine 36 yaşındaki bilim insanı ” Çok teşekkür ederim. Benden güç alanlar, özellikle çocuklar, genç arkadaşlar, siz de bana güç veriyorsunuz” yazdı.

"Borcumuz biz kadınlara eğitim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyet’e"

Kendisine “Cumhuriyet çocuğu” diye hitap edilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Kacar, “Borcumuz biz kadınlara eğitim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyet’e. Keşiflerimiz tüm insanlığa hediye” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan da Kacar için tebrik mesajları paylaşıldı...

Kacar ayrıca 2018 yılında 'NASA Genç Araştırmacı' Ödülünü almıştı

Gururlandırmaya Devam Ediyor: Türk Bilim İnsanı Betül Kacar 'NASA Genç Araştırmacı' Ödülünü Aldı

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
17.01.2020

Her şeye rağmen bazılarının hayalleri bazılarının gerçekleri. Bilim dünyasında gurur duyacağımız insanlarımızın çoğalması dileğiyle yürekten tebrikler.

17.01.2020

Betül Kaçar attığı twit ile kadını inatla erkeğe hizmetçi olarak tasvir eden bir takım karanlık zihniyetlerin kuyruğuna basmış. Kudurmasalar bari. :)

17.01.2020

Kadinin evi yeridir zihniyetinin, gun gelip sana ve senin gibi aydin Turk kadinlarina mecbur olmasi dilegiyle. Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur.

TÜM YORUMLARI OKU (11)