Aralarında Yemek İstediğiniz de Vardır Belki: Hollywood'un 13 Çikolata Renkli Aktörü

Biribirinden başarılı karakter oyuncusu, gişe yıldızı, komedi sanatçısı, Hollywood'un yükselen siyahi sanatçıları. Kimisi yetkin ses ve sakin bir tavrı ile kimisi mimik ve ani tepkileriyle günümüz sinemasının en saygın isimlerinden biri haline gelmişlerdir. Değişik hayat tarzları, öğrenim hayatları, yaşları, hayalleri, farklı aile yapılarıyla... Tanıyalım mı bu bitterleri?

1. Morgan Freeman

78 yaşındaki aktör Morgan Freeman 'Driving Miss Daisy', 'The Shawshank Redemption', 'Million Dollar Baby', 'Unforgiven' ve 'Batman Begins' gibi filmlerde yer aldı. Freeman'ın en büyük hayali savaş pilotu olmaktı, ama hayal ettiği gibi devam edemedi ve oyunculuk kariyerine başladı. Küçük rollerle oyunculuğa başlayan sanatçı kar topu gibi yuvarlana yuvarlana büyüdü ve Hollywood'un en güçlü karakter oyuncularından biri oldu.

2. Denzel Washington

61 yaşındaki oyuncunun 'Glory' , 'Malcolm X,' ,'Training Day',''American Gangster' ve 'Flight', 'The Equalizer' gibi rol aldığı filmler sadece bir kaçı. Fordham Üniversitesi'nde gazetecilik okudu, ama gönlünde yatan her zaman oyunculuk oldu ne yaptıysa kendi çabasıyla yaptı, maddi açıdan destek görmeyen aktör daha sonra San Francisco'da ' American Conservatory Theater ' için bir burs kazandı, sanatçının 'Training Day' ve  'Glory' filmleriyle Oskar ödülü almıştır.

3. Laurence Fishburne

12 yaşında oyunculuğa başlayan 54 yaşındaki aktör 'Boyz n the Hood' , 'What's Love Got to Do With It' (Akademi Ödülü), 'The Matrix,' gibi filmlerle ortaya çıktı. Sonraları büyük bütçeli filmlere kolay bir geçiş yaptı. Sanatın merkezi Brooklyn'de yetişmiş aktör beyaz perde de hızla koşmaya devam ediyor.

4. Eddie Murphy

54 yaşındaki aktör ve komedyen genç yaşta stand up ile sanat hayatına adım attı. 'Saturday Night Live' showda kendini gösterdi. Birçok film, komediler ve aile filmleri de dahil olmak üzere, yıldızını parlatmaya devam ediyor. 'Harlem Nights' ,'48 Hours', 'Beverly Hills Cop', 'The Nutty  Professe', 'Vampire in Brooklyn'  rol aldığı filmlerden bir kaçıdır.

5. Will Smith

Çok genç yaşta son derece başarılı rap kariyeriyle sanat hayatına  başlayan  47 yaşındaki aktörün  'Independence Day',  'Men in Black' ve 'Ali ' ,'The Pursuit Of Happyness' ,'Hitch' ,'Seven Pounds' rol aldığı filmlerin bir kaçıdır.İlk filmi   bir rapçiyi canladırdığı 'The Fresh Prince of Bel-Air' olmuştur. Prens lakabı da bu filmden ve yaşadığı mahalle de asi gençlikten ayrılan sakin kişiliğinden gelmiştir.

6. Samuel L. Jackson

En çok çalışan Hollywood aktörlerinden biri olan Samuel L. Jackson  'Pulp Fiction', 'Jurassic Park' ve 'Star Wars' da dahil olmak üzere bir çok sayısız filmde rol aldı. 67 yaşındaki aktör kolejden mezun olduktan sonra genç yaşında ırksal eşitsizlik üzerine skeçler yapmıştır.

7. Michael Clarke Duncan

Hep bir aktör olma hayali vardı, ama üniversiteye devam etmesi de gerekiyordu annesinin rahatsızlığıyla o hayali de yarım kaldı ve hayatını bodyguard olarak  kazanmaya başladı. Martin Lawrence, Will Smith, Jamie Foxx gibi isimlere bodyguardlık yapan sanatçı, The Green Mile filmindeki psişik rolüyle anıldı. Afrikalı-Amerikalı aktör geçirdiği kalp krizi sonunda 54 yaşında hayata veda etti.

8. Terrence Howard

46 yaşında, 1.86 boyunda, hem renkli gözlü, hem melez, böyle bir girişin ardından devam edelim mi, edelimmm...Hustle & Flow filmiyle Akademi ödülü alan aktörün, 'Mr. Holland's Opus', 'Ray' ve 'Crash' diğer önemli filmleridir. Broadway'de rol almış, tv'de boy göstermiş  ve ses sanatçısı olarak her renge bürünen aktör ve renkli bir sanatçıdır.

9. Cuba Gooding Jr.

48 yaşındaki Akademi ödüllü sinema sanatçısıdır.'A Murder Of Crows', 'Man Of  Honor','Pearl Harbor', 'Snow Dogs', 'Hero Wanted' bilinen filmlerinden sadece bir kaçıdır. 'Jerry Maguire' filmindeki rolüyle Oskar almıştır.

10. Jamie Foxx

48 yaşında komik asi bir ruh olan aktör,şarkıcı ve komedyendir. Ünlü müzisyen Ray Charles'ın hayatını konu alan,  'Ray'deki performansıyla  En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülünü kazanmıştır.

11. Don Cheadle

51 yaşındaki Akademi ve Altın Küre ödüllü aktör 'Crash',  'Hotel Rwanda' ve 'Iron Man 2' filmlerinde rol almıştır. Populer komedi dizisi olan 'House of Lies' da baş rol oynamaktadır.

12. Forest Whitaker

54 yaşındaki aktör, oyuncu ve yönetmendir.'The Last King of Scotland' daki rolüyle Oskar ödülü kazanmıştır.Ayrıca 'Bird', 'Ghost Dog' ve 'The Butler' adlı filmleriyle de tanınır.

13. Martin Lawrence

50 yaşındaki komedyen, aktör 'Bad Boys', 'Big Momma's House' filmleriyle seyiriciye tanıttı kendisini, ama bunun öncesi de stand up showlarıyla  biliniyordu, Almanya doğumlu sanatçı.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'