TSK Açıkladı: Türk Jetleri El Bâb'da 15 Hedefi Vurdu

TSK'dan yapılan açıklamada IŞİD'in elindeki El Bâb kentindeki 15 hedefe hava harekâtı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, hava operasyonunun 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında düzenlendiği vurgulandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının El Bâb'daki 15 hedefi vurduğu açıklandı. Hava harekâtında IŞİD'e ait 10 savunma mevzisi, komuta merkezleri ve bir cephanelik imha edildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

TSK, bölgedeki çatışmalarda dokuz Suriyeli muhalifin şehit olduğunu duyurdu. El Bab'ın kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve bir insansız hava aracından atılan EYP’nin isabet etmesi sonucu dört TSK personelinin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

'El Bâb İçin Harekete Geçildi'

Anadolu Ajansı, dün geçtiği haberinde, TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'in kuzeydoğusunda IŞİD'in elindeki El Bâb ilçesine girmesine 2 kilometre kaldığını duyurmuştu.

El Bab kasabası, Suriye'de önemli bir geçiş yolunun üzerinde bulunuyor. Burası hem kuzeyden IŞİD'in merkezi olarak ilan ettiği Rakka'ya doğru ilerlemek hem de Kürt güçlerin doğu ile batı kantonları birleştirebilmeleri açısından en önemli kavşaklardan birisi olarak biliniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22 Ekim'de Bursa'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriyeli muhaliflerle birlikte başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında El Bab'a kadar gidileceğini söylemişti.

AA; AJT ve BBC Türkçe

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
14.11.2016

Jetlerimiz isid'i vuruyor, "öso" ilerliyor.:):):) Yav, herifler azez'de birbirleriyle hem de agir silahlarla, sinir kapisini kim kontrol edecek diye catisiyorlar, dertleri tamamen cukkayi cukkalamak, siz de kalkmis bunlara bel bagliyorsunuz... Bombalamakla terör bitseydi, 30 senedir biz, üc senedir de abd, rusya, esad bitirirdi...

16.11.2016

napalım kardeş o zaman

Pasif Kullanıcı
14.11.2016

Gitti benim alınterim ..zorla kesilen vergilerim...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ