TRT'den Yalanlama Geldi: İstihdam Fazlası Personelin Yerine 1.422 Kişinin Alındığı İddia Edilmişti

İstihdam fazlası çalışanları olduğu gerekçesiyle çalışanlarını emekliye ayıran ya da farklı kamu kurumlarına gönderen TRT'nin 1.422 yeni personel aldığı iddia edildi. Ancak ortaya atılan haber sonrası TRT'den bir açıklama yapıldı ve 'Bu yönde yapılan haberler tamamen gerçek dışı ve yalandır' denildi.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar'ın haberine göre, TRT’de, 143’ü isteği dışında, 80’i kendi isteğiyle olmak üzere toplamda 223 çalışan “istihdam fazlası” olarak belirlenirken; 9 Temmuz 2018 tarihinden bu yana TRT bünyesine toplamda 1.422 yeni personelin alındığı ortaya çıktığı açıklanmıştı.

1.394’ü “Özel Hukuka Tabi Personel” olduğu iddia edildi

Göreve başlayan 1.422 yeni kişiden 28’i “Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel” olurken, 1.394’ünün “Özel Hukuka Tabi Personel” statüsünde olduğu belirlendi. Özel Hukuka Tabi Personel (işçi) statüsündeki 1.394 çalışanın; taşeron şirket vasıtasıyla TRT’de çalıştığı, fakat daha sonra alınan kararla taşeron şirketin aradan çıkarıldığı iddia edildi.

28 personelden biri “daire başkanı”, dokuzu “müdür”, ikisi “genel müdür müşaviri” olduğu belirtilmişti

Haberde, “Kadro Karşılığı Sözleşmeli Personel”, yani “kadrolu personel” statüsü ile alınan personelin çoğunun “yönetici” pozisyonlarda istihdam edilecek olması da dikkat çekti. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, 28 personelden birinin “daire başkanı”, dokuzunun “müdür”, ikisinin “genel müdür müşaviri”, birinin “genel müdür yardımcısı” ve birinin de “TRT müdür yardımcısı” olduğu belirtildi.

TRT'den açıklama: "Toplu personel alımı yapılması kesinlikle söz konusu değildir"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
17.09.2019

Nereye baksan müdür. Ama sadece bu kurum değil beyler/bayanlar devletin her kurumu böyle. bu müdürler cebe cukka yaparken sen ben bez parası düşünelim ay sonu yıl sonu düşünelim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ