TIME Yılın Kişisini Açıkladı: Cinsel Tacize Karşı #MeToo ile 'Sessizliği Bozanlar'

TIME dergisi 2017'de 'Yılın Kişisi' olarak 'Sessizliği Bozanlar' hareketinin üyelerini seçti. Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın adının karıştığı cinsel istismar ve saldırıların ardından, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin adı benzer skandallarla anılmıştı. Bu yaşananların ardından cinsel tacize dikkat çekmek sosyal medyada başlatılan '#MeToo' (Ben de) adlı hareketin öncüleri Time dergisine 'Yılın Kişileri' unvanı ile kapak oldu. 

1927 yılından beri, 'son bir yıl içerisinde en fazla etki yaratan isme' verilen bu unvanın  sahibi bu yıl, yürüttükleri cinsel taciz karşıtı sosyal medya kampanyası ile '#MeToo'  hareketi oldu. 

Time Yazı İşleri Müdürü Edward Felsenthal bu tercihi neden yaptıkları, “Bu on yıllardır gördüğümüz en hızlı gelişen sosyal değişim. Kendilerini öne atıp hikâyelerini anlatan yüzlerce kadının –ve bazı erkeklerin- bireysel eylemleriyle başladı” diyerek açıkladı.

Hareketin öncü isimleri dergiye "Yılın Kişileri" olarak kapak oldu

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

10 finalistin arasından seçildi

Finalistler arasında ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, aktivist atlet Colin Kaepernick, bu yıl dünyanın en zengin insanı olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Trump'ın ekibinin Rusya ile olası bağlarını soruşturan komisyonun başındaki eski FBI Direktörü Robert Mueller de bulunuyordu.

Donald Trump, Muhammed bin Salman, Kim Jong Un ve #MeToo Aynı Listede! Time Dergisi 'Yılın Kişisi' Finalistleri Açıklandı

Bir çağrıyla başlamıştı

'Sessizliği Bozanlar' hareketi aktris-aktivist Alyssa Milano'nun bir arkadaşının tavsiyesi ile Facebook ve Twitter üzerinden yaptığı çağrıyla başlamıştı.

Milano 'Eğer siz de cinsel tacize ya da cinsel saldırıya uğradıysanız bu tweete 'ben de' diye yanıt verin' diye yazmış ve #MeToo etiketi 48 saat içinde yaklaşık 1 milyon kez paylaşılmıştı.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
06.12.2017

Çoğu kadın cinsel tacize uğradığı zaman ya bundan utanıyor ya da ispatlayamamaktan çekiniyor yapmayın utanması gereken onlar... Sadece şunu düşünün o sapık elbet sizden önce birini taciz etmiş ve o kişi de sessiz kaldığı için sizi taciz edebildi... Siz de sessiz kalırsanız bir sonraki hedefe ulaşmasını sağlarsınız

06.12.2017

Yahu bizim ülke de sessiz kalsan bir suçlu, sesini çıkarsan bir suçlusun. Kendini anlatamıyorsun ki, tacizci pişkinliği ile kalıp devam ediyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ