Tekrar Isıtmak için Mikrodalga Fırına Attığınızda Sağlığınızı Tehdit Edebilecek 13 Yiyecek

Yoğun tempolu günlerde, evde de yemek artmışsa mikrodalga en büyük kurtarıcıdır.

Fakat karnı zil çalan bünyelerin yardımına koşan mikrodalga fırına, her elimize geçeni koymamamız  gerekir. 

Özellikle piştikten sonra mikrodalga fırın ile tekrar ısıtılmaması gereken yiyecekleri sizler için derledik.

1. Tatlıya koyacağın dondurulmuş meyveleri mikrodalga ile çözdürmemelisin.

Dondurulmuş meyvelerin çözülmesi için, buzluktan buzdolabı rafına indiriniz. Mikrodalgaya koyduğunuz zaman, meyvelerin içerdiği faydalı glükosit ile galaktosidin kanserojen maddelere dönüşmektedir.

2. Uzun süre buzdolabında muhafaza ettiğin süt, mikrodalga ile bakteri üretecektir.

Annelerin sağma işleminden sonra sakladıkları sütlerini buzluktan alıp, mikrodalga fırında ısıtmaları sakıncalıdır. Mikrodalgada ısıtılan anne sütünde bakteri oluşması muhtemeldir.

3. Brokoli gibi sağlık deposu bir besini mikrodalga ile öldürme!

Mikrodalga fırın, besin içerisindeki suyu titreştirip ısıttıkça, suyla birlikte bu besin maddeleri de yiyeceğin dışına çıkar. Brokoliyi ısıttığınızda, glukosinolat adı verilen sülfür içerikli kimyasalın neredeyse tamamını yitirirsiniz. Brokoli gibi vitamin değeri yüksek bir sebzenin, vitamin kaybına neden olursunuz.

4. Dondurulmuş eti mutlaka yavaş yavaş çözdür.

Donmuş etinizi çözdürmek için mikrodalga fırını tercih etmemelisiniz. Eti pişirmeden önce buzdolabı rafında yavaş yavaş çözülmesini beklemelisiniz. Mikrodalga fırında etiniz çözülmeye başlarken dışı pişmeye başlar. Fakat içi buz olarak kalmaya devam eder. Bu da bakterilerin çoğalmasına neden olur.

5. Kereviz mikrodalgaya girdiği an, tehlikeye hazır ol!

Kerevizi ister yemeklerde ister soslarda kullanın, mutlaka tekrar ısıtmayacak şekilde tüketmeye özen gösterin. Artan kerevizleri soğuk olarak tüketmeye çalışmanız sağlığınız açısından faydalı olacaktır. İçerdiği nitrat mikrodalga fırına girdiğinde, sağlık için tehlikeye dönüşebilmektedir.

6. Ispanak, mikrodalga fırına girdiğinde tehlikeye dönüşecek.

Protein açısından zengin sayılan ıspanak, doymamış yağları da bol miktarda içermektedir. Aynı şekilde bol miktarda lif içerir. Eğer ıspanağı ısıtır veya mikrodalga fırına koyarsanız, kereviz gibi nitrat içeriği nitrit hal alır ve bu da sağlığınıza zarar verir.

7. Masum sandığın patatesin tadı, mikrodalga ile değişecek.

Patates, içerdiği faydalı bileşenleri mikrodalga fırında ısıtıldığında kaybedecektir. Ayrıca tadı da değişip, besin değerlerini yitirecektir. Bir süre sonra toksin etki gösterip, sindirim sisteminiz için zararlı olabilecektir.

8. Mantarın besin değerlerine, mikrodalga ile elveda de!

Mantar, bir çok faydalı besin değerini içermektedir. Mikrodalga ile tekrar ısıtıldığında, bu besin değerlerini kaybedecek ve sindirim problemlerine neden olacaktır. Mantarın faydalı bileşenlerinden yararlanabilmek için, mutlaka tekrar ısıtmadan gün içinde tüketmeye dikkat edin.

9. Peynirli fondüyü ertesi gün kullanmak için doğru ocak başına!

Peynirli fondüyü tekrar kullanmak için mikrodalga yerine ocakta ısıtmanızı tavsiye ederiz. Mikrodalga fırında etrafı keskin bir koku alacaktır. Bunun yerine ocakta  yavaş yavaş ısınmasını tercih etmek isteyebilirsiniz.

10. Kabuklu deniz ürünleri mikrodalga ile dans etmeye başlayacaklar!

Kabuklu deniz ürünleri pişirildiği gün tüketilmelidir.  Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri tekrar ısıtıldığında, mikrodalganın içinde patlayacaklar ve tatları bozulacaktır.

11. Havai fişek değil, yumurta patlıyor!

Haşlanmış yumurtayı tekrar ısıtmak için mikrodalga fırına koyarsanız 1-2 saniye sonra patladığını göreceksiniz. Omlet veya sahanda yumurtada aynı şekilde mikrodalga fırına girdiğinde patlayacaktır. Ayrıca tekrar ısıtıldığı için, içerdiği protein değerini kaybedecek ve besleyiciliğini yitirecektir.

12. Tazecik meyveler mikrodalga ile canlılıklarını yitirecek.

Meyveleri ısıtmak için mikrodalga yerine oda sıcaklığında bekletmelisiniz. Mikrodalga fırına giren meyveler, özellikle de çekirdekli ise patlayacak hatta sulanacaktır.

13. Pilavı mikrodalga ile yüksek ısıya maruz bırakma!

Pilav mikrodalga gibi yüksek ısıda, kısa sürede ısıtılmaya çalışılmamalıdır. Bu şekilde aşırı ısı sağlığı tehdit edecek ve bakteriler üretmesine sebep olabilir. Pilav düşük ısıda, yavaş yavaş ve fazla karıştırılmadan ocakta ısıtılmalıdır.

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
YORUMLAR
29.12.2016

Palavra üretmeyin. Mikrodalga besine en az zarar veren isitma metodu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ