TEGV'i Yakından Tanımak İçin 15 Adım!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında, ilköğretim çağındaki çocuklara, eğitim desteği sağlamak için kurulmuş bir vakıf. Tamamen ücretsiz ve tüm çocuklara açık olan TEGV’de, 21 yıldır 2 milyondan fazla çocuk eğitim desteği aldı. Çocuklarımızın mutlulukla geldiği, gün boyu ayrılmak istemedikleri  bu çok özel kurumu,

15 adımda yakından tanımak ister misiniz?

15. TEGV nedir?

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı,1995 yılında kurulmuş olan ve 6-14 yaş arasındaki çocuklarımıza “okul dışı eğitim desteği” sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Çocuklarımızı dünyadaki en gelişmiş eğitim programlarıyla buluşturan TEGV, Türkiye’de eğitim alanında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra en çok çocuğa ulaşan eğitim organizasyonudur.

14. TEGV neler yapar?

Çeşitli eğitim etkinlikleriyle, çocukların gelişimine destek olur. TEGV’in, birçok farklı bölgede, 71 etkinlik mekanı vardır. İsteyen her çocuk, bu mekanlara gelebilir ve farklı etkinliklerden istediğini seçerek gönüllü abla ağabeyleriyle birlikte etkinliklere katılır.

13. Dört dörtlük Eğitim

TEGV eğitim etkinlikleri dört ana alanda gerçekleşiyor:  Matematik, Fen, Okuma ve Sanat. 

Bu dört alan birbirini tamamlar ve hepsinin ayrı işlevleri bulunur. Matematik, mantık yürütmeyi ve akılcı düşünmeyi; Fen, bilimsel düşünceyi; Okuma, araştırmayı ve kendini ifade etmeyi; Sanat ise yaratıcı düşünceyi ve yeteneklerini keşfetmeyi öğretir.

12. Gönüllüler, mucizemiz!

TEGV’de bütün etkinlikler gönüllüler tarafından gerçekleştirilir. Çoğu üniversite öğrencisi olan genç gönüllülerin yanı sıra her yaştan, ve farklı meslekten gönüllüler bulunmaktadır. Bütün TEGV gönüllüleri, çocuklarla buluşmadan önce  özel eğitimlerden geçer. TEGV’de 21 yılda, 70 bini aşkın gönüllüye ulaşmıştır.

11. Eğitim noktaları:

TEGV, Türkiye’nin “kendi eğitim mekanları” olan tek sivil toplum kuruluşudur. Etkinlik noktaları ve eğitim parklarında: etkinlik odaları, çok amaçlı salonlar, spor ve oyun alanları vardır. Öğrenim birimleri, etkinlik odalarının bulunduğu daha küçük ve genellikle ev gibi mekanlardır.

 'Ateşböcekleri” ise, TEGV’in olmadığı bölgelerdeki çocuklarla buluşmasını sağlayan, içinde etkinlikler yapılabilen TIR’lardır.

10. TEGV’e kimler gelebilir?

6-14 yaşları arasında isteyen her çocuk TEGV’e gelip ücretsiz olarak etkinliklere katılabilir. Velisi ve kimliği ile gelip kayıt olduktan sonra, kendi seçeceği etkinliklere başlar.

9. TEGV'de hangi etkinlikler var?

TEGV’de, dört ana alan çerçevesinde birçok etkinlik bulunur.

Matematik Fen Eğlenerek Öğren”, “Okuyorum Oynuyorum”, “Düşler Atölyesi”,  “Dramagibi temel etkinliklerin yanında  birçok farklı ve eğlenceli etkinlikler yapılmaktadır.

8. Etkinliklerin süresi nedir?

TEGV’de standart bir eğitim programı haftada minimum 90 dakika olarak 10 hafta boyunca uygulanır. Örneğin: “Okuyorum Oynuyorum” Eğitim Programı’na katılan bir çocuk, bu süre içinde ilgili kitapları okumuş, oyunlara katılmış olarak etkinliği tamamlar. Ardından başka bir etkinliğe geçebilir.

7. TEGV’de ortam ve sosyalleşme:

TEGV’de eğitim, etkinliklerden önce çocuklara yaklaşım ve insan ilişkilerinden başlar. TEGV’de, her çocuğa bir  “birey” olarak olarak, sevgi ve saygıyla yaklaşılır. Çocukların fikirlerine değer verilir, kendilerini ifade edebilmeleri için destek olunur.

6. TEGV etkinlik noktaları:

TEGV’de, 10 Eğitim Parkı, 37 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği olmak üzere 71 etkinlik noktası vardır.

5. Okullarla ortak etkinlikler:

TEGV, ilköğretim okulları ile birçok ortak etkinlik gerçekleştiriyor. Çocuklar zaman zaman TEGV’e gelir ya da okullarında TEGV’in düzenlediği etkinliklere katılırlar. Böylece, daha çok çocukla buluşma fırsatı yakalanır.

4. TEGV nasıl kaynak sağlar?

TEGV, bütün çalışmalarını bağışçılarının ve destekçilerinin katkılarıyla gerçekleştirir. Kurumsal ve bireysel bağışçılar yanında, SMS ile yapılan bağışlar, TEGV ürünleri ile sağlanan destekler bütün bu çalışmaların kaynağını oluşturur.

TEGV e-mağaza , Nikah ürünleri

3. TEGV’e nasıl destek olabilirim?

TEGV’e ister online olarak, ister SMS mesajı ile anında destek olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın…

2. Gönüllü olmak için:

TEGV’de gönüllü çalışan arkadaşların hemen hemen hepsi TEGV’de gönüllü olmanın onları çok geliştirdiğini anlatıyor. TEGV gönüllüsü olmak, hayatınızdaki en unutulmaz deneyimlerden biri olabilir. 

Gönüllü olmak için: tegv.org/gonullu

1. TEGV’i takip edin…

TEGV'İ  ve TEGV çocuklarını yakından tanıyın! 

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı

TEGV Facebook

TEGV İnstagram

TEGV Twitter

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!