TBMM'den Ortak Bildiri: 'Azerbaycan'ın Gerçekleştirdiği Savunmasını Destekliyoruz'

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları ortak bildiri yayımlayarak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınadı.

Bildiride, 'Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler olarak, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 28 Eylül'de Yukarı Karabağ'da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz' ifadesine yer verildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Bizler, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan'ın gerçekleştirdiği savunmasını destekliyoruz. 30 yıla yakın süredir Yukarı Karabağ, Ermenistan'ın işgali altındadır. Bu haksız işgalin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uygun şekilde barışçıl çözüme desteğimizi tekrarlıyoruz. Uluslararası camiayı, bugüne kadar Ermenistan'ın işgali ve sorumsuz saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan'ın yanında olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle Gazi Meclisimizdeki siyasi partiler olarak, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa ve can Azerbaycan'a başsağlığı dilerken, milletimizin dayanışma iradesini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyoruz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşekkür mesajı yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti gruplarının, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınayan ortak bildirisi için teşekkür mesajı yayımladı. Erdoğan, 'Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu güçlü bir şekilde teyit eden bu ortak bildiride imzası olan siyasi partilerimize şahsım ve Milletimiz adına teşekkür ediyor, Gazi Meclisimizi bu asil ve güçlü duruşundan dolayı gönülden tebrik ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
28.09.2020

Oyle lafla, sikik kağıtlarla olmuyor. Daha dün Chpli embesilin teki çıktı 'malesef Azerbaycana yardım gönderiliyor', 'yok cihatci gönderiyor' 'yok faşistler destek veriyor' diye salakça şeyler söyledi. Yani hiç bir ülkede böyle sığır bir siyasetçi sürüsü olamaz herhalde. açıkça ermeni/pkk propagandası yapıp birde utanmadan bu ulke insanını küçümsüyorlar ya tepesinin tası atıyor insanın.

28.09.2020

Yilmaz CHP hakkinda genellemelerden kacin. Tanidigim oyle CHP liler varki milliyetciyim diyenlere taş çikarir.Vatan hepimizin .Durust olacagim ; iktidarin buyuk hatalari ,mantik disi hamleleri var,çok elestirdim ,elestirincede bir agzima s.cmadiklari kaldi . Yok efendim sen nasil vatanseversin yok efendim sen kimsin...Benim vatanseverligim lafta degil icraatta. Ben kimim ? Devletin bir parcasi ,yasam kaynagiyim.Herkes gordugu yanlislari acikca elestirmeli. Bir sepette bir çuruk elma var diye butun sepeti çope atamazsin. Mevzu milli duyarlilik olunca bu işin partisi ,siyasi gorusu olmaz. Biz ayni vatanin tek bayragi altinda butunlesmis bir milletiz.Ayristirici ,kutuplastirici soylemlerden uzak durmani dilerim.

28.09.2020

Lafla olmaz,icraat lazim. Ortak karar alip Azerbaycani desteklemekle, Ermenistanin saldirisi durmaz. Ermeniler verilen mesaji alsada ,buyuk resimde baska aktorlerinde verdigi mesajlar var.oncelikle destek mudahale eylemine dokulmeli ,Ermenistana hic unutamayacagi bir ders verilmeli ,barisin yolu gucten gecer.

28.09.2020

aynen katılıyorum abi. gürcistan üzerinden bu insanlar TRye girebiliyorlar ve ticaret felan yapıyorlar. hemen engellenmeli. yok öyle bizim çoluğu cocuğu öldürüp bizim ülkemizde para kazanmak. buradaki ermenilerin ise yaptığı pkk/asala propagandalarından bahsetmiyorum bile. tespit mi edildi ? mal varlıklarına el koy, vatandaşlığını al gitsin. eşşek sürüsüne bak ya. rusa, abye güvenen bizden çalmaya çalışıyor.

28.09.2020

Halkların(!) Demokratik(!) Partisi(!)nin s!kinde değil tabii.

TÜM YORUMLARI OKU (22)