Tarihin En Kan Dondurucu Cinayetlerini İşlemiş Seri Katilleri Konu Alan 19 Belgesel

Birbirinden iğrenç, birbirinden akıl almaz seri cinayetler işlemiş gerçek katillerin gerçek hikayelerini gözler önüne sunan bu belgeselleri sizler için Buzzfeed'den derledik.

1. The Jeffrey Dahmer Files (2012)

Dahmer’ın hayatını hem komşusu olan hem de bir patoloji uzmanı olan bir dedektifin gözünden anlatıyor. Gerçek röportajlarla birlikte 1991 yazında tutuklanmasını gözler önüne seriyor.

2. Serial Killers: John Wayne Gacy (1999)

Seri katilleri konu alan bir belgesel serisinin parçası olarak tanık olduğumuz Wayne Gracy hikayesinde, palyaçoluk da yapan sıradan bir adamın aslında bir seri katil oluşunu izliyoruz. Hikayesi gerçekten korkutucu.

3. This Is the Zodiac Speaking (2007)

ABD'de efsane bir seri katil hikayesi haline gelmiş Zodiac cinayetlerinin iç yüzünü, saldırılardan birinden kurtulan bir kişinin ağzından dinliyoruz ve gerçekte yapılan soruşturmalarla şok yaşıyoruz.

4. Ted Bundy: The Mind of a Killer (2000)

1970'li yıllarda 28'den fazla kadını öldürmüş olduğunu itiraf eden Ted Bundy'nin belgeselini izledikten sonra hiç kimseye güvenemeyebilirsiniz.

5. Killer Legends (2014)

Bu hikaye tam şehir efsanesi sevenler için: bazı sahte korku öykülerini gerçek hikayelerle, suçlular ve katillerle birleştiren belgesel korkunun her tonu.

6. Tales of the Grim Sleeper (2014)

Lonnie Franklin'in DNA'si 20'ye yakın cinayet kurbanının üzerinde bulunmuştu. New York şehrinin yaşadığı en korkunç seri cinayet olayının iç yüzü bu belgeselde biraz olsun aydınlanıyor.

7. Albert Fish: In Sin He Found Salvation (2007)

Bu listenin en huzursuz edici belgesellerinden biri. Albert Fish, çok sayıda çocuğu kaçırıp, taciz edip, canice öldürdü... İzlemeden önce lütfen iki kez düşünün.

8. Cropsey (2009)

Aslında bu öcü hikayesi gibi anlatılan mit, 80'li yıllarda Staten Island'da gerçek oldu. Bir kabus gibiydi çünkü Cropsey çocukları kaçırıyordu.

9. Serial Killers: The Real Life Hannibal Lecters (2001)

Kuzuların Sessizliği'ni izleyip filmin gerçekten can sıkıcı olduğunu düşünmüş müydünüz? Bu belgeseldeki her seri katil aslında gerçek bir Hannibal Lecter.

10. Serial Killers: Jack the Ripper (The Whitechapel Murderer) (2008)

İngiltere tarihinin gelmiş geçmiş en büyük katili Jack the Ripper'in bol kanlı hikayesine uzmanların açıklamaları ile tanık oluyoruz.

11. I Survived BTK (2010)

Dennis Rader yaşadığı kasabada sevilen, saygı duyulan bir baba ve kilise lideriydi. Fakat daha sonra Dennis'in kurabanlarını bağlayıp, işkence edip öldüren bir seri katil olduğu ortaya çıktı. Bunların tamamını yaparken ise polislere cinayetleri anlatan korkunç mektuplar yazıyordu.

12. The Pig Farm (2011)

Robert “Willie” Pickton milyonları olan bir domuz yetiştiricisiydi ama aynı zamanda da Kanada'nın en büyük seri katillerinden biriydi de. Bu belgeselde Robert ve kardeşinin birlikte işlediği cinayetler gözler önüne seriliyor. İnsanın güven duygusunu yıkıp geçen olaylardan birisi.

13. Carl Panzram: The Spirit of Hatred and Vengeance (2011)

Panzram 1930 yılında ölmüş olan bir seri katildi. Kaldığı hapishanede bir gardiyan ile arkadaş olmuştu ve gardiyan onu hikayesini kaleme alması için ikna etti. Hikayesi oldukça huzursuz edici.

14. Ed Gein: The Real Leatherface (2004)

Teksas Katliamı filmini bütün korku severler çok iyi bilir. Film aslında gerçek bir hikayeye dayanır ve konu aldığı katil Ed Gein adında nekrofilisi ile iyice iğrençleşen bir adamdır.

15. Richard Ramirez: The Night Stalker (2004)

Ramirez iki yıllık süre zarfında 15'den fazla insana tecavüz edip öldürmüştür. Satanist eğilimleri olduğu ortaya çıkan katilin kafasının içine giren bu belgesel insanı tedirgin eden cinsten.

16. Gary Ridgway: The Green River Killer (2003)

Gary Ridgway 48 korkunç cinayetten yargılanmış ve dava sırasında bundan çok daha fazlasını da itiraf etti. Belgesel ise Ridgway'in aile bireyleri ve polis ile yapılan röportajlardan derlenmiş.

17. Confessions of a Serial Killer: Jeffrey Dahmer (1994)

MSNBC kanalı, 1970 - 1980 yılları arasında 17 adama tecavüz ettikten sonra öldürüp yiyen katille yüzyüze gerçekleştirdiği röportajı bir belgesel haline getirdi. En korkunç yanı ise, bütün yaptıklarını anlatırken Jeffrey'nin takındığı sakin tavrı.

18. H.H. Holmes: America’s First Serial Killer (2004)

Chicago'daki 1893 Dünya Fuarı'nda H.H. Holmes kendine bir otel yaptırdı, kurbanlarını orada öldürdü ve cesetleri duvarların içine sakladı. Kendisi Amerika'nın ilk seri katili olma ünvanına sahip.

19. And Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003)

Aileen Wuornos'un akli dengesi yerinde miydi? Bu soruyla başlayan film, Aileen'in ölmeden önceki kan donduran sözleriyle bitiyor; 'Kaya ile birlikte yelken açtım, ve geri döneceğim. Tıpkı İsa ile Bağımsızlık Günü gibi, 6 Haziran'da, filmdeki gibi, büyük ana gemi ve diğerleri gibi. Geri geleceğim.'

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
30.08.2016

Aileen çok başka biri ya, hiçbirisine aldırış etmeseniz bile bu kadını mutlaka araştırın derim ben.

31.08.2016

Çikatilo yok bu liste de???

31.08.2016

bi gün izlerim bu tarz belgeselleri severim kuzuların seslizliyini bu kadar popular yapan ne ben anlamadım

TÜM YORUMLARI OKU (4)