Tamamen Kızıla Bürünecek: Türkiye'den de İzlenebilecek Olan Kanlı Ay Tutulması Haftaya Gerçekleşecek

Gezegenimizin tek uydusu olan Ay'ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulmasına kısa bir süre kaldı. Tutulma esnasında tam olarak kaybolmayan Ay, koyu kızıl bir renge bürünecek, bu görsel şölen dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de takip edilebilinecek. 

2018'in 2. ay tutulması 27 Temmuz akşamı gerçekleşecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi, 2018 yılının en önemli gök olaylarını derledi. 2018 Gök Olayları Yıllığı'na göre bu yılın ikinci Ay tutulması, temmuz ayında gerçekleşecek.

Bu yılki ilk tutulması olan 'Tam Ay tutulması' 31 Ocak 2018 günü gerçekleşmişti.

Tutulma, Kuzey Amerika, Büyük Okyanus, Rusya, Asya ve İskandinavya'nın kuzeyinden gözlenmişti.

152 Yıl Sonra Gerçekleşti: Türkiye'den ve Dünyadan Objektiflere Yansıyan Süper Mavi Kanlı Ay Manzaraları

Kanlı Ay tutulması, Türkiye'den 2018-2020 yılları arasında gözlenebilecek 6 tutulmadan ikincisi.

27 Temmuz akşamı gerçekleşecek kanlı Ay tutulması, bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması olacak ve 1 saat 43 dakika devam edecek.

Bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması 1 saat 43 dakika devam edecek. Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan gözlenebilecek bu tutulma saat 20.13'de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek. Tutulmanın maksimumunun gerçekleştiği 22.30-01.13 saatleri arasında ay tamamen karacak.

Ay neden kırmızı gözükecek?

Kanlı Ay Tutulması Dünya'nın gölgesinin Ay'ı tamamen karanlıkta bırakması ile tam Ay Tutulması'nın yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür. 

Normalde Ay, Dünya etrafındaki turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 gün içinde de döngüsünü gerçekleştirir. 'Kanlı Ay' sadece Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında gerçekleşebilir.

Yılın son tutulması ise 11 Ağustos'ta parçalı güneş tutulması olacak.

Yılın son tutulması ise 11 Ağustos'ta parçalı güneş tutulması olacak. Kanada'nın en kuzeyi, Grönland, İzlanda, İskandinavya, Rusya ve Kazakistan'ın büyük bir kısmı, Moğolistan ve Çin'in büyük bölümünden izlenebilecek bu tutulma genel zamana göre 08.02-11.30 arasında gerçekleşecek.

Türkiye'den görülemeyecek olan bu tutulmada ay, güneşin yüzde 75'ini örtecek.

Ayrıca bu içeriğe de bakabilirsiniz👇

Gelecek Ay Yaşanacak Kanlı Ay Tutulması Dünyanın Sonunun Habercisi Olabilir mi?

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
20.07.2018

"Her sene 100 yılda bir gerçekleşen..."

19.07.2018

Ve yine o gün mahallemiz ışık bakımından pavyona benzeyecek. O gecenin bulutlu geçebileceği de yüksek ihtimaller arasında. Yani yine izleyemeyecem. Evren ve Murphy yasaları peşimi bırakmıyor, bir türlü mistik havaya bürünemiyorum be I:m

23.07.2018

Sandor Baba'nın yetiştirmesiyiz biz, olsun o kadar.

19.07.2018

Ulan geçen sene bu olduğunda herkes diyordu yok bi sonraki yüzyıla kadar olmayacak yok hayatınızda 1 kere gördünüz gördünüz göremediniz sıçtınız.. Erkene mi aldılar bunun tarihini naptılar her sene geliyor bu millet havalara giriyor filan, kaçıranlar üzülmeyin yani seneye bitane daha ayarlarlar izlersiniz.

20.07.2018

Her sene Kanlı Ay olmuyor, senin dediğin geçen senelerde olan Süper Mavi Kanlı Ay tutulmasıydı, tüm ay tutulmaları aynı ana denk gelmişti. Ondan öncekiler Mavi Ay'dı. 2-3 yılda bir oluyor o da. Kanlı Ay ise 500 yılda 3 kere oluyor deniliyor. Yine Süper Ay da 2-3 yılda bir oluyor. Hepsi farklı şeyler yani.

TÜM YORUMLARI OKU (24)